Sa Nedeljom mode na kojoj se predstavljaju trendovi za jesen/zimu 2023. godine, osim odevnih komada predstavljeni su i trendovi iz oblasti šminke. „Nebeska“ šminka se pojavila kao ogroman trend koji je tu da nam obasja zimske dane.

Poput zvezda na nebu, teško je definisati „nebesku“ šminku u jednoj rečenici. Znate šta je kada je vidite na nekome, ali ovaj makeup dodatno možete prepoznati na osnovu četiri stavke: svetlucavo, eterično, pomalo vanzemaljsko i nemoguće je odvratiti pogled. Trend se prepoznaje i po bojama galaksije poput čiste i suptilne ljubičaste, plave i ružičaste zajedno sa metalik, neutralnim bojama.

Zamislite i nijanse zlatne boje sa malim zvezdama koje su razbacane po kapcima i jagodicama i zdravu i negovanu kožu. To je taj izgled koji se postiže ovakvom šminkom. Ovakav make-up našao se na modnim revijama – Harris Reed u Londonu, Thom Browne i Altuzzara u Njujorku.

Naravno, na revijama je šminka mnogo jača, ali se može spustiti za koji nivo ako želite da je primenite u svakodnevnom funkcionisanju. Očekujte zlatne i bronzane boje, boje metala i mokrog izgleda koje su razmazane preko očnih kapaka i sjajne negovane kože.

Pogledajte u nastavku kako je „nebeska“ šminka izgledala na modelima…

Harris Reed, Nedelja mode u Londonu

Na reviji Harrisa Reeda, tema je bila All The World’s A Stage aludirajući na ideju o performansu i pozorištu. Svetski poznata šminkerka Sofia Tilbury pobrinula se da kreira izgled natprirodnog, dok su na očima bile metalik nijanse. Sofia je rekla da je smela i pojačana upotreba metalik tonova ključna komponenta u odrazu ekstravagantne estetike koju je tražio dizajner. Korišćene su srebrne i zlatne boje na očima, dok su na usnama glavne dve boje bile ljubičasta i crvena, uz mnogo prelaza hajlajterom na obrazima.

Pročitajte i: Ovo su najlepši makeup trendovi za jesen/zimu 2023. 

Frizure, koje je osmišljavao i realizovao frizer Ali Pirzadeh, sadržale su mnogo zlatne folije i šljokice, a kosa je bila u art deco stilu sa talasima i zavesa šiškama.

Altuzarra, Nedelja mode u Njujorku

U Altuzarri, šminkerka Diane Kendall stvorila je efekat zvezde padalice, prenevši zlatni metalik puder preko kapaka pomoću lepezaste četkice. Prethodno je pripremila čistu bazu stvarajući osećaj noćnog neba. Izgled je upotpunila efektom suptilno sjajne kože i blago sjajnim usnama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diane Kendal (@diane.kendal)

Thom Browne, Nedelja mode u Njujorku

Šminkerku Isamayu Ffrench smatraju najvećom makeup umetnicom za „nebesku“ šminku. Stvorila je realistične zvezde preko obraza na licu modela koristeći pigment u raznim nijansama, zlatnoj, roze-zlatnoj i srebrnoj nijansi. Takođe je koristila sjaj da akcentuje gornju usnu (Kupidonove lukove), most nosa, brade i obrva.

Šta izvlačenje čini još jasnijim?

Za prelepe rezultate, postupak za dobijanje nebeske šminke je obično lak, kao i prevlačenje različitih šljokica preko kapaka. Kad završite taj deo, možete stati ili, ako ste fan jače šminke, nastavite dalje i dodajte još boja i šablona. Međutim, kada je prvi korak savršen, obično tu stanemo jer je ipak ovo miks minimalnog i maksimalnog looka.

Sezona letnjih žurki je tek pred nama, zato sada možete da se poigrate sa svojim makeup izborima. Probajte šta vam stoji, da li se uz vaš ten više uklapa zlatna ili srebrna boja, a možda vam više odgovara roze-zlatna. Neograničene su mogućnosti, zato se prepustite mašti.

Naslovna strana: instagam.com/harris_reed

Marija Gavrilović 

Comments