Tražite brz i relativno lak način da kreirate frizuru? Imamo rešenje za vas – pletenice. Uplitanjem kose u pletenice dobićete super frizuru i izgledati kao da ste se posvetili stilizovanju svoje kose više nego što zaista jeste, a verujte nam, ima mnoooogo više načina da napravite pletenice nego što ste prvobitno mislili! Mi vam u nastavku teksta predstavljamo čak osam različitih tipova pletenica, a vi možete odabrati i rekreirati onu za koju smatrate da bi vam najbolje pristajala. Uživajte i planirajte svoju sledeću frizuru za dejt ili svečanu priliku, a možda među primerima pronađete inspiraciju i za svadbeni look. 

Ukrštene pletenice i pramenovi oko lica

Ukrštene, punije pletenice sa puno volumena, pomalo u stilu čuvene Lolite, sa nekoliko puštenih pramenova oko lica, biće u trendu ove jeseni. Ovaj tip pletenica izgleda nežno i romantično, a može biti savršen izbor za dejt veče. Ukoliko imate dugu kosu, neće vam biti teško da rekreirate ovaj tip frizure, a možete ga, uz malu varijaciju kreirati i sa kraćom kosom. U svakom slučaju, ova frizura iz snova uglavnom svima dobro pristaje.

Niski rep vezan u pletenicu, i razdeljak po sredini

Ovo je jedan od najjednostavnijih načina da kreirate elegantnu frizuru. Kosu vežite u niski rep, razdeljak kose ostavite po sredini, a zatim rep upletite u čvrstu kiku. Ovaj tip pletenice vole poznate ličnosti poput Kylie Jenner i Cardi B, a verujte nam – sa njom ćete uvek izgledati seksi.

Niska, messy, nedovršena pletenica 

Ovaj tip pletenice može biti savršen za opušteni svadbeni look, naročito ako u njega dodate atraktivne, sjajne detalje u vidu šnala i ukrasa. Blago natapiranu kosu vežite u niski rep, blago ga do pola upletite u pletenicu, fiksirajte lakom, a zatim donji deo pustite da bude slobodan i tršav. U pleteni deo dodajte sjajne detalje u vidu ukrasnih šnalica neobičnih oblika i različitih veličina. Možete dodati i cvetove.

Jedna pletenica u stranu i rajf 

Ovo je još jedan lak, a svečan look sa pletenicom. Predlažemo vam da kosu vežete u nisku pletenicu sa strane, a zatim na kosu dodate atraktivni, ukrasni rajf. Bilo bi dobro da ovaj rajf bude veliki i u dobroj boji ili čak dezenu, u zavisnosti od vaše lične estetike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JENNIFER BEHR (@jenniferbehr)

Comments