Premijera filma Halloween Kills pretvorila se u svojevrsni maskenbal, jer su se zvezde ostvarenja, kao i mnogi drugi, pojavili u originalnim kostimima. Najveću pažnju privukla je glavna heroina ovog horor filma – Jamie Lee Curtis, jer se maskirala u svoju majku Janet Leigh, odnosno njenu junakinju iz kultnog ostvarenja Alfreda Hitchcocka – Psycho iz 1960. godine. Rečju, fanovi su bili oduševljeni. Sa plavom perikom i u svetloplavoj haljini, Jamie neodoljivo podseća na Janet, a čak je kao aksesoar preko ruke nosila i krvavu zavesu iz tuš kabine, budući da je u Psycho Janetinu junakinju ubica usmrtio u čuvenoj sceni pod tušem. Jamie se ponosno šetala crvenim tepihom, svojoj majci pruživši omaž kakav zaslužuje. Glumica Janet Leigh je preminula 2004. godine u Los Anđelesu.

Curtisine kolege iz novog Halloween Kills, takođe su se kostimirali. Glumica Judy Greer se obukla kao Diane Keaton u Annie Hall, filmu Woodyja Allena iz 1977. godine, dok se Jason Blum, glavešina produkcijske kuće Blumhouse, obukao kao Curtisina Halloween heroina, Laurie Strode. Premijera Halloween Kills održana je 15. oktobra u bioskopima širom sveta, kao i na striming platfromi Peacock.

Nestrpljivo iščekivani Halloween Kills, nastavak ostvarenja iz 2018. godine, režirao je David Gordon Green, a predstavlja 12. deo jedne od najuspešnijih horor franšiza svih vremena. “Kraljica vriska”, Jamie Lee Curtis, vraća se u ulozi Laurie Strode, žrtve stravičnog progona Michaela Myersa, koja se od 1978. godine bori sa nemilosrdnim ubicom. Kao što smo videli u prethodnom ostvarenju Halloween iz 2018. godine, Laurie sad ima odraslu ćerku (Greer) i unuku (Andi Matichak), koje pokušava da zaštiti. Budući da je Halloween (2018) pobrao pozitivne ocene gledalaca i kritičara, svi očekuju da se uspeh ponovi. Zanimljivo je to da je muziku za Halloween Kills komponovao John Carpenter (zajedno sa Codyjem Carpenterom i Danielom Daviesom), koji je režirao originalni Halloween iz 1978. godine.

Comments