Još jedna Nedelja mode u Njujorku je stigla sa velikim praskom. Modeli su njujorškom pistom prošetali u puno interesantnih kreacija, a upečatljiva je bila casual nošnja, još jedan grandiozni povratak hipi perioda, pletenina i rafija, boho stil, duge balske haljine i različite vrsta odela.

Area

Beckett Fogg i Piotrek Panszczyk su od uređenog koncepta svemirskog glamura napravili brend koji je jedan od najiščekivanijih na Nedelji mode. Njihovo istraživanje istorije, materijala, novih tehnologija i kulturnog uticaja učinilo je da ovaj brend postane potpuno jedinstven, inovativan i neuporediv ni sa jednim drugim na tržištu modne industrije. Dizajneri su ove sezone bili inspirisani kulturom Afričkog centra. Brend je sklopio saradnju sa ovim centrom, kako bi ukazao na afričku kulturu i njihov umetnički zanat u SAD-u. Tkanje afričkim tehnikama činilo je veliki deo revija, ali naravno Area nije nikada samo jedna stvar.

Par je imenovao segmente, odnosno otkrio reference svakog dela svoje revije – japanske tropske razglednice koje su našli u Francuskoj, pletenje i drapiranje Madame Grès i mnoge druge.

Brandon Maxwell

Maxwell je na pisti prikazao svoju viziju kežual odeće za mušarce i žene. Odela od pliša, kožne pantalone i jakne, teddy kaputi i džemper haljine, samo su neki od komada koji su ostavili bitan trag na modnoj pisti. Suptilni detalji poput srebrnih rajferšlusa dodali su dekorativni element klasičnom krojenju i jednostavnim komadima svakodnevice.

Jason Wu

Jason Wu je u svojoj kolekciji bio fokusiran na haljine za svečane prilike. U ovoj kolekciji inspirisao ga je rad autrijskog umetnika Egona Schiele i egzotične orhideje. Kolekcija je sačinjena od živahnih nijansi plave, ljubičaste i zelene, crna je takođe dominirala, a modeli su vazdušasti, od laganih materijala.

Comments