Celulit je jedna od najomraženijih reči u vokabularu svake žene. Nažalost, osim korišćenja spreja ili kreme za samopotamnjvanje koja može da ga prikrije, gotovo da ništa više ne može da se uradi povodom toga da koža izgleda kao da celulita uopšte nema (ovo se pravilo odnosi na najveći broj žena). Naravno, efekti nakon korišćenja radio-talasa i skupih masaža nisu zanemarljivi, jer mnogo pomažu u uklanjanju naslaga celulita, ali su i prilično skupi.

Međutim, veliki broj dermatologa i lekara se složio da ipak postoji jedan efikasan, ali i znatno povoljniji način za uklanjanje celulita, a to je masaža. Naravno, ne treba očekivati čuda, ali ukoliko često idete na masažu, ubrzo ćete uvideti i prve pozitivne rezultate.

Naime, masažom se vrši drenaža otečenog tkiva, tj. limfni čvorovi se oslobađaju viška, što kožu čini glatkom i nežnom. Efekti ovakve masaže su privremeni, ali duže traju ako se ona češće primenjuje i kvalitetnije obavlja. Ukoliko, pak, imate problema sa tvrdokornim celulitom, nemojte očekivati da će on u potpunosti nestati, ali ćete sigurno primetiti da je redukovan nakon nekog vremena primene adekvatnih tretmana i masaža, pa se zato potrudite da ovaj način nege postane vaša svakodnevna rutina. Evo nekih tretmana koje vam preporučujemo.

Nikel ulje protiv celulita sa grejpom i Nikel koncentrat protiv celulita sa algom spirulinom

Nikel anticelulitno ulje s grejpom je sto posto prirodno ulje, bez konzervansa, koje je idealno za SPA negu. Predstavlja koncentrat najfinijih biljnih ulja, esencija i vitamina koji snažno podstiče površinsku cirkulaciju, a pritom deluje na ćelijsku izmenu i eliminaciju toksina. Nakon određenog perioda korišćenja koža je sveža, zategnuta, glatka, dok je celulit redukovan. Ovo ulje ujedno sprečava nastanak, a i evidentno smanjuje već nastali celulit, koži daje svežinu, zategnutost i glatkoću, jača elastičnost kapilara i štiti ih od pucanja.

Koristite ga tako što ćete umasitrati ulje na celo telo, s posebnom pažnjom na područja zahvaćena celulitom ili sklona nastanku celulita. Iako možete koristiti samo Nikel anticelulitno ulje s grejpom, za maksimalni efekat ga nanosite u kombinaciji s Nikel koncentratom protiv celulita sa algom spirulinom. Ova kombinacija vam garantuje veću delotvornost, jer je alga spirulina bogata mineralima, regeneriše kožu i ima antioksidativno dejstvo, a pored toga ona podstiče i cirkulaciju, pa samim tim utiče na razgradnju masnih naslaga.

Comments