Skoro da nema ničeg lepšeg od dugih, toplih poljubaca dok oko nas pada sneg, kiša, duva vetar, ali, znate šta posle toga sledi – ispucale usne koje nas tako peku! Naravno, hladno i vetrovito vreme samo po sebi čini naše usne suvim i osetljivim, tako da ne napadajte odmah svoje partnere! Umesto toga, poslužite se našim savetima za negu usana, pa vam ni zima neće moći ništa.

Zbog vremenskih (ne)prilika, upravo ovo godišnje doba zahteva najviše nege i to celog tela, bukvalno, od glave do pete. Čini se kao da, prosto, počinjemo da se sušimo i gubimo sjaj i energiju koje smo pokupili tokom leta. A to nama, devojkama, baš teško pada!

I nemojte da mislite da ste sa kosom i kožom završili sa negovanjem. Tu su i usne, najlepši deo lica koji često prvo ’pada’ u oči.

Usne Nega usana tokom zime

Zima, zima, e pa šta je, meni su usne lepe i negovane!

Prvo i prvo, imajte uvek labelo kod sebe i mažite ga svaki čas! Tako će vam usne uvek biti nežne i meke. Takođe, možete koristiti i kokosovo ulje čiju ćete malu količinu stavljati ujutru i uveče. Ulju je potrebno malo da odstoji, a onda će ga usne upiti. Biće nahranjene i negovane, a imaće i divan miris.

U slučaju ekstremno suvih i ispucalih usana, potrebno je posvetiti im malo više pažnje. Kako se bakterije ne bi sakupljale u ostacima kožice na vašim usnama i kako biste sprečile infekciju, uradite jednostavan piling četkicom za zube. Budite pažljive da ih ne raskrvarite, a potom ih premažite labelom ili kokosovim uljem.

Kad smo već kod labela, nabavite ono koje ima zaštitni faktor. Iako se čini da je zimi sunce retko i slabo, ono i dalje vreba iza svih tih sivih oblaka. Dodatna nega i zaštita nikada nije na odmet.

Problem sa usnama može da bude i rezultat dehidracije, a ne samo njihovog oblizivanja na vetru i hladnoći. Stoga, vodite računa da unosite dovoljno tečnosti. Ipak, bolje bi bilo da umesto kafe koja ne pospešuje hidraciju popijete neki biljni čaj koji je odličan za celo telo, a dobro će vas i ugrejati. Pazite i na ishranu, tako da što je moguće više smanjite masnu i tešku hranu, a konzumirajte voće i povrće.

Uz malo brige o generalnom zdravlju i ne tako komplikovane nege, vaše usne će uvek biti nežne, sočne i meke i spremne za ljubljenje!

Izvori fotografija: howtoways.com, smoocherbeauty.com


Ivana Tomić – je studentkinja Fakulteta političkih nauka, koja se, iako uskoro puni 21 godinu, i dalje ponaša detinjasto i budalasto. Ne krivite je, to je zbog sestrića sa kojim se glupira po ceo dan. Trenutno piskara sve i svašta, više za svoju dušu, ali se nada da će jednog dana imati uspešnu karijeru ozbiljnog novinara. Obožava da tračari sa svojom najboljom drugaricom Nedom uz jaku, domaću kafu. Druženje sa porodicom i kućnim ljubimcima je ispunjava. Mogla bi da živi na krompirićima i višnjama u svim oblicima. I dalje na vratima sobe čuva poster Džonija Depa. Voli jednog Marka.

Comments