Da biste ikako išli napred, razvijali se kao osoba, kao duša i kao biće, morate isprocesuirati, razotkriti, razumeti i prevazići mnooooogo toga! Sve ono što ste potiskivali, izbegavali, anestezirali, čemu ste se povinovali po automatizmu, ne preispitujući svoje vrednosti i uverenja, stvara talog koji izlazi na površinu, kada rastete i razvijate se. I manifestuje se kroz nezadovoljstvo, nesigurnost i brojna osećanja od kojih vam je neprijatno, loše ili grozno. Osećanja su putokaz, sledite ga, tako ulazite u proces isceljenja svoje duše i pronalaženja svog mira.

Nesigurnost

Verovatno se stidite svoje nesigurnosti i kolebljivosti, jer verujete da se vide i da vas ljudi zbog toga sažaljevaju, ili ih nervirate. U kontekstu ličnog razvoja, nesigurnost je međufaza – od nečeg idete ka nečemu, a dok ne stignete, tu ste. Kolebate se. Niste sigurni u sebe, niste sigurni u svoja osećanja, svoje rasuđivanje, svoja uverenja, mučite se da donesete bilo kakvu odluku, osećate se u sebi, kao na klackalici. Svaki put kad klackalica ode dole, tonete u ego koji vas ubeđuje da je ono gore neistinito i da samo “tripujete”, a svaki put kad odskočite gore, tačno znate da je sve istina. I pošto ne možete da se uravnotežite, posmatrajte sebe na toj klackalici, posmatrajte kako se osećate kad ste gore, a kako kad ste dole, sve dok se klackalica ne zaustavi.

Sumnja u sebe

To je blisko nesigurnosti, ali nije isto – kada sumnjate u sebe, vi ste u procesu razbijanja identiteta koji ste izgradili. Rušite ga iznutra, kao kada pile kljuca ljusku jajeta iz koga se izleže. To se upravo dešava vama. Kada preispitujete sve svoje vrednosti, sumnjate u sva svoja uverenja, izbore i odluke, vi ste u procesu velikog čišćenja. Na kraju ćete ustanoviti da je tu bilo dosta loma koji treba pobacati, ali da ima i vrednih stvari, koje su odolele svakoj sumnji, jer su istinite i prave.

Neizvesnost

To je vrlo stresno stanje – osećate unutrašnju napetost, jer se nešto dešava i nešto bitno treba da se desi, a vi ne znate šta i kada. Prihvatanje neizvesnosti je nešto najbolje što možete učiniti za sebe – predajte se u ruke Univerzuma, verujte da ništa nije slučajno i samo idite svojim putem, sa svojom ranjivošću, svojom nesigurnošću, svojom sumnjom u sebe i neizvesnošću kuda ćete i da li ćete ikako stići. Ne pokušavajte da planirate i predviđate, prepustite se neizvesnosti.

Comments