Ne činite ništa

Problem je i kad osećate pritisak da morate učiniti nešto, jer ste zaglavljeni – to je dodatna frustracija. Odlučite da ne činite ništa, tako da se osećate dobro sa tom odlukom, da ne osećate krivicu. U redu je uzeti pauzu i ne baviti se rešavanjem bilo kakvih problema. Odmarati, lenstvovati, opuštati se.

Pomozite nekome

Budite superheroj. Pomozite nekome, povežite nekog sa osobom koja može da mu pomogne u onome što radi, činite dobra dela, bez očekivanja bilo čega zauzvrat. Možete se iznenaditi kako vam je lako da neke stvari uradite za druge, a ne pada vam na pamet da ih radite za sebe.

Prijavite se za novi posao na kreativan način

Možda ste zaglavljeni jer ne volite svoj posao, jer možete drugačije i bolje. Ali, možda ne verujete da će vas primiti tamo gde biste se osećali bolje. Pa, ne znate dok ne probate. Rizikujte, pošaljite prijavu i neka ona bude kreativna i van standarda, pronađite način da se istaknete i delujete posebno. Ako vas ignorišu, pa dobro, niste ništa ni očekivali. Ali… mogu se desiti iznenađujuće stvari.

Kreirajte projekat

Vaš projekat može biti izlazak iz zone komfora. Trideset stvari koje radite van svoje zone komfora u toku trideset dana. Uradite eksperiment, smislite korake, pišite o tome, ili snimajte video klipove, izađite sa tim u javnost, na način koji vam je lako dostupan – putem društvenih mreža. Ili bilo šta drugo, što vas angažuje, što vam je zanimljivo da radite i u čemu se osećate kreativno.

Naslovna fotografija: instagram.com/icewasonline

Brankica Milošević

Comments