Dan zaljubljenih je praznik kad je čitav svet u znaku srca. Tada se naprosto očekuje da budete romantični, a sa tim očekivanjima se počinje još od detinjstva kad jedni drugima u tajnosti počinjemo da šaljemo ljubavne porukice.

Na ovaj dan znate da vas očekuje poklon, romantična večera, cveće i svećice. Već se veoma dobro zna šta spada u Valentine’s Day starter pack. I sam praznik je postao poprilično komercijalizovan i predvidiv i samim tim nastaju razni pritisci.

To su pritisci u smislu da se za Dan zaljubljenih nešto mora, na primer – da vi i partner morate jedno drugom da kupite poklone, da morate veče provesti zajedno. Ne morate ništa ako ne želite.

Ako niste srećni u vezi, nema potrebe iskazivati ljubav samo taj dan. Dan zaljubljenih treba da bude proslava vaše ljubavi, ali, iako će to pomalo zvučati izlizano, kada ste zaljubljeni, svaki dan je Dan zaljubljenih.

I to ne mora biti neki poklon, to može biti cvetić ubran na ulici (što vi njemu ne biste poklonile cvet?), to može biti onaj opuštajući i dugi zagrljaj posle teškog radnog dana. Ljubav je i poljubac u čelo, izležavanje u krevetu, zajedničko ćutanje, javljanje da ste sigurno stigli kod kuće. 

Ljubav se vidi u tim malim zajedničkim navikama, svakodnevnoj pažnji, u sitnim, a ne u grandioznim gestovima. Nemojte biti predvidivi da ljubav pokazujete samo onda kada se to od vas očekuje.

Comments