Svet šminke ne mora da bude striktno u vezi sa lepotom, već i za ekspresiju svoje ličnosti. Da, to kako se šminkate mnogo govori o vama. Serija Euphoria nam je otvorila vrata u eksperimentisanju sa šminkom kakvog nismo imali još od šezdesetih godina.

Neon ajlajner je ponovo in i popularniji je nego ikad

Već ga nose poznate ličnosti kao što su Rihanna i EmRata. Najpre da naglasimo – neon ajlajner nije za one koji ne vole da isprobavaju nešto novo. On će se svideti umetničkim dušama, osobama sa jakom ličnošću, ljudima koji nemaju nikakav problem sa tim da budu u centru pažnje.

Neonske boje će osvežiti vaše svakodnevno nanošenje ajlajnera. Ko je rekao da on mora da bude samo u crnoj boji? Toliko eksperimentišemo sa bojama senki, koje dolaze u svakoj boji, a ajlajneri su tu nepravedno zapostavljeni, pa se teško nalaze u drugim bojama, sem crne.

Pročitajte i ovo: Dupli ajlajner je novi makeup trend koji ćete poželeti da rekreirate ovog leta

Korišćenje senke kao ajlajnera

Mora proći još vremena dok ovi ajlajneri ne postanu toliko popularni da će moći da se nađu u svim radnjama sa šminkom. Ima ih i kod nas, ali nisu toliko česti. Potražite ajlajnere u olovci, ako nema onih tečnih, a ako ne pronađete nijednu opciju, uvek možete senku koristiti kao ajlajner. 

Ima jedan mali trik kako to možete da učinite: vrh četkice kojom nanosite seku umočite u micelarnu vodu, pa onda u senku. Boja senke će biti znatno izraženija, kao da ste naneli ajlajner.

Neon-crvena

Crvena boja je statement, neonska crvena još više. Ovaj makeup look će zasigurno biti primećen, kako god da ga izvedete. Crveni ajlajner će biti centralni deo čitave šminke, zato preporučujemo da ne stavljate previše, dovoljna je tanka linija na gornjem i donjem kapku.

Senke, takođe, mogu biti u crvenoj boji, čime ćete dobiti monohromatski vajb. Sa druge strane, senka može biti u kontrastu sa ajlajnerom, na primer – u plavoj ili zelenoj boji.

Narandžasti ajlajner

Mislite da vam neće stajati neon-narandžasta? Razmislite ponovo. Leto je, a narandžasta će prelepo stajati na preplanulom licu. Ovo je topla boja koja se dobro slaže uz druge tople tonove.

No, ne morate poštovati ova pravila. Sve boje idu na sve tonove kože, dok god se osećate prijatno sa tim. A za neon boje, definitivno treba imati samopouzdanja.

Pročitajte i ovo: Bold eyeliner je svuda oko nas – evo kako da ga kreirate koristeći senke

Neon-žuta

Tu smo, stigli smo do kraljice neonskih boja. I kada se uopšte i kaže da je nešto u neonskoj boji prvo ćete pomisliti na žutu, jer je retko šta tako šljašteće kao ona. Budite spremni na to da će se van neon-žuti ajlajner videti i u mraku.

Za potpuni makeup look dovoljan je samo ovaj ajlajner i maskara i gotovi ste sa šminkanjem ušiju ili šminkanjem uopšte ako tako želite.

Limeta zelena

Limeta zelena je definitivno boja koju bismo posebno istakli, jer je tako neobična, a prelepo izgleda na koži. Mi bismo preporučili da se našminkate tako da ajlajner nanesete samo na krajevima oka, kako biste uokvirili oči.

Zelena boja će još lepše istaći vaše oči ukoliko su one već zelene boje, ili braon, pošto će biti u kontrastu sa njima.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments