U svetu nepo-beba, gde je sve nadohvat ruke – od najboljih škola do luksuznih odmora, a neretko i naslednih komada iz maminog garderobera, postoji još nešto što izdvaja ove privilegovane devojke – nepo baby blonde frizura.

Ova boja kose nije samo rezultat “osvajanja genetske lutrije”, već i redovnih poseta najboljim svetskim frizerima. Za ćerke poznatih ličnosti, odlazak kod stiliste i pristup poslednjim trendovima i najmodernijim tretmanima predstavlja regularnu pojavu i ne razlikuje se od bilo kog drugog dana u nedelji.

Iako je popularnost nepo-beba fenomen koji izaziva kontroverzu, ali i podeljena mišljenja i simpatije javnosti – njihovi modni stilovi uvek uspevaju da se probiju i pokrenu nove trendove o kojima čitate u beauty magazinima. Ni sa nepo baby blonde situacija nije ništa drugačija. Ova karakteristična zlatna nijansa je najpre postala viralna na TikToku, a onda je, kako to obično biva, preuzela i svet lepote.

Nepo-bebe poput Apple Martin, Lily-Rose Depp i Sofie Richie Grainge imaju onu vrstu plave kose koja se postiže pažljivim nanošenjem skupih pramenova i senčenja kako bi izgledala potpuno prirodno, a ne kao rezultat rada stručnog frizera. Ovakvu nijansu žele da imaju i pokušavaju da postignu mnoge plavuše – u svojim manje bajkovitim životima. A dobra vest je da čak i ako ne živite u multimilionskoj modernoj vili na brdima Holivuda, možete da izgledate kao zvezda uz pomoć plavih pramenova.

Nepo baby blonde: Kako izgleda i šta podrazumeva?

S obzirom na sveopštu opsednutost old money trendom i “tihim luksuzom”, nepo baby blonde je praktično stvoren da postane viralan na TikToku. Fascinacija nepo-bebama rapidno raste tokom ove godine. Ćerke slavnih ličnosti uvek imaju pristup najboljem, a ova luksuzna boja se savršeno uklapa u modne i beauty trendove koji su obeležili 2023. godinu.

Ova nijansa plave slična je lived-in-blonde tonu koji je bilo popularan ranijih godina, s tim što je nepo-plava boja sofisticiranija, sjajnija i energičnija. To je nijansa koja je višedimenzionalna, ali nije previše istaknuta i ne podrazumeva klasičnu balayage tehniku. Ukratko, to je svetla, naizgled prirodna kosa, koja daje vibe kao da je dobijena od sunčanja na plaži u Malibuu ili na jahti na Azurnoj obali, a ne u frizerskom salonu.

Prema mišljenju svetskih stilista i frizera, ova visokoklasna nijansa je oličenje izreke “plavuše se najbolje zabavljaju”. Međutim, frizura nije rezervisana samo za bogatašice i naslednice, već za sve koji žele da privuku i manifestuju old money look.

Kako postići ovaj izgled?

Pre nego što zakažete termin kod frizera, prikupite nekoliko inspirativnih fotografija sa Pinteresta ili Instagrama kako biste pokazali svom stilisti kako tačno želite da izgledate i šta nameravate da postignete. Postoji mnogo nijansi ove boje, pa su vizuelni primeri korisniji od pokušaja opisivanja rečima.

Plava kosa koju želite da postignete je svetla i čista, sa suptilnim višetonalnim efektom koji daje iluziju prirodnog izgleda i ujedno predstavlja motive estetike tihog luksuza. Preporučujemo vam da zamolite svog stilistu ili frizera da, prilikom farbanja, pažljivo postavlja folije širom glave. Naglasak je na pažnji prema detaljima, a mek izrastak u niskom kontrastu doprinosi harmoniji celog izgleda. Krajnji rezultat je kosa koja izgleda toliko prirodno zlatno da će većina onih koji vas sretnu na ulici misliti da ste se rodili s njom.

Nepo baby blonde boja zahteva redovno održavanje kako bi postigla svetli i višedimenzionalni efekat. Frizeri preporučuju da sa ovom nijansom izbegavate intenzivne tonere i agresivne šampone. Umesto toga, oslanjajte se na proizvode za negu, oporavak i hidrataciju kako biste održali svoju kosu sjajnom i zdravom, uprkos tome što je farbana.

Pročitajte i ovo: Butterfly cut frizura: Trend koji broji stotine miliona pregleda na TikToku

Naslovna fotografija: pinterest.com

Milica Nešić

Comments