Kažu da nema modnu naslednicu, iako je Kejt Midlton udavši se za njenog sina, princa Vilijama, dokazala da ume da se nosi sa britanskom krunom. Njene kombinacije pamtimo po odmerenosti i svojevrsnom šiku, Dajana je umela da izabere odevni predmet koji je bio savršen za svaku priliku.

Ovih nekoliko kombinacija, iako su sada van mode, govore o modnim lekcijama koje je princeza odlično savladala, a i moda se uvek vraća, tako da ih dobro upamtite.

Princeza na trkama

Tradicionalne trke u Velikoj Britaniji, poznate po tome što se na njima okuplja krem engleskog društva, ali i kraljevska porodica. Dajana je obukla komplet sa strukiranim belim sakoom i uskom suknjom, stajling je upotpunio šešir, koji odlično ide uz ovaj komplet, kao i kožne cipele i tašna iste boje i dezena.

Princeza Dajana Neprežaljena ikona stila: Princeza Dajana

Glamurozni crveni tepih

Haljina na jedno rame, ukrašena brokatnim vezom od nakita na jednom ramenu i struku, pada do zemlje i princezi savršeno stoji, posebno u ovoj boji posutoj kamenčićima.

Princeza Dajana 1 Neprežaljena ikona stila: Princeza Dajana

Dnevna varijanta

Komplet istog dezena na teget tufne deluje romantično na princezi. Kombinacija upotpunjena istim šeširom i cipelama. U ruci notes i bele rukavice, veoma damski.

Princeza Dajana 2 Neprežaljena ikona stila: Princeza Dajana

Kraljevske dužnosti

Tokom ceremonija, koje zahtevaju strogost i odmerenost, Dajana je birala slične komplete, koje danas bira mlada Kejt. Ovaj smeran sa sitnim sivim prugicama i duplim kopčanjem opravdava momenat, posebno uz mali šešir, koji se opet vratio u modu.

Princeza Dajana 3 Neprežaljena ikona stila: Princeza Dajana

Princeza iz bajke

Ovde zaista podseća na princeze iz bajki. Jednostavna haljina posuta cirkonima u kompletu sa sakoom sa visokom kragnom od istog materijala. Vrhunac glamura i titularnog nasleđa, prelepa dijadema u kosi.

Princeza Dajana 4 Neprežaljena ikona stila: Princeza Dajana

Srebrna elegancija

Široka haljina sa dubokim dekolteom od srebrnog materijala, rađena je po američkoj seiji “Dinastija” i lično je napravljena za princezu. Ovde se vidi njeno modno umeće, jer je uspela da uklopi zlatan nakit uz srebrnu haljinu.

Princeza Dajana 5 Neprežaljena ikona stila: Princeza Dajana

Klasičan Versace

Ova haljina je verovatno jedan od modela koji Dajani najbolje stoji. Klasična haljina otkriva njene duge noge, preplanula ramena i bistu. Sandale na ukrštanje odlično uklopljene uz belu torbicu, zlatan sat i crvene nokte.

Princeza Dajana 6 Neprežaljena ikona stila: Princeza Dajana
Ivana Spasojević
Comments