Do dvadesete već imaš neka trajna prijateljstva, neka bivša i neka nova, koja imaju tendenciju da postanu trajna. Sve ti je jasnije koliko je prijateljstvo važno, koliko prijatelji zaista jesu tvoja druga porodica, tvoji najrođeniji koje si izabrala sama i koji su ti često bliskiji i više tvoji nego tvoja prava porodica. Ali, ni prijateljstvo nije lako i jednostavno, naročito kad ste svi mladi, egocentrični, obuzeti svojim potrebama, željama i idealima. Ovo su neke neprijatne istine o prijateljstvu, za koje si sa dvadesetak sasvim zrela i spremna.

Oni za koje misliš da možeš na njih da računaš, neće biti uvek tu za tebe. Ponekad neće moći, jer su daleko, a ponekad prosto neće hteti.

Isto važi i za tebe – nećeš moći da budeš tu uvek za one koji računaju na tebe, jer si daleko, ili si suviše zauzeta turbulencijama u svom životu, da bi ikome izašla u susret.

Neki tvoji prijatelji će biti uspešniji od tebe. I ti ćeš biti uspešnija od nekih. I to će celog života varirati i menjati se, jer se sa godinama i zrelošću menjaju merila uspeha i jer će neko prosto imati više sreće u nečemu.

Osetićeš kako su se udaljili neki ljudi koje godinama znaš i kako ih sve više doživljavaš kao strance, dok će se istovremeno pojaviti neki novi i nepoznati sa kojima ćeš se osećati kao da ih znaš sto godina.

prijateljstvo3 Neprijatne istine o prijateljstvu koje treba da znaš u svojim dvadesetim
Comments