Privilegiju mladosti, bezbrižnosti i uživanja u sopstvenim zabludama gubite već posle dvadesete. Svet odraslih, koji ste jedva čekali da osvojite, jedva čeka da vam uništi iluzije. Ali to je dobro, jer realnost je privilegija zrelih i odraslih, koji donose odluke i prihvataju posledice svojih izbora. Što pre prihvatite neprijatno lice istine, to ćete pre shvatiti njegovu oslobađajuću moć.

Neprijatne istine o životu koje naučite da prihvatate posle 20. BLOG4 Neprijatne istine o životu koje naučite da prihvatate posle 20. (BLOG)

Neke snove iz detinjstva nikada nećete oživeti. Deca su samouverena, jer znaju da svet postoji zbog njih i njihovih želja. Ali odrastanje sužava izbore. Tera nas da se opredelimo, da se specijalizujemo, usredsredimo samo na prioritete. Možda ste divno pevali i maštali da ćete postati poznati, a sada imate priliku da pevate samo uz kućne poslove. Pustite to. Nemojte žaliti za zapostavljenim talentima, jer uvek možete da se razvijate i napredujete u tom jednom pravcu kojim ste se zaputili.

Imate manje od nekoliko pravih prijatelja. Broj pravih prijatelja obično se završava na prstima jedne ruke. Svi ostali koji su vam dragi i sa kojima se povremeno družite ili sarađujete, spadaju u drugi krug. Dakle, samo se zapitajte, koga biste mogli da pozovete u sred noći, ako vam je nešto hitno. Ako imate jednu takvu osobu, to je čast i privilegija.

Comments