Sada kada je petak i počinje vikend, taman možeš da odvojiš vremena da čekiraš sve sa naše #NewMusicFriday rubrike, i da nađeš šta baš tebi odgovara da slušaš.

Sunce uveliko sija, leto nam počinje za nekoliko dana, a nove muzike i predstojećih letnjih hitova već imamo u izobilju. Prošle nedelje smo uživali u novoj muzici Jonas Brothersa, Mabel, Tyge i mnogih drugih, sada je došao red da dodaš nove trake na svoju plejlistu, ako su te prethodne već smorile.

Čekiraj šta te to novo čeka danas kako bi mogla što bolje da istražiš nove pesme i shvatiš šta ti zapravo odgovara i šta ćeš to slušati na repeatu.

Madonna – Madame X (ALBUM)

Nakon pauze od čak četiri godine, kraljica pop muzike se vraća na scenu sa albumom Madame X, četrnaesti studijski album po redu. Njen najoriginalniji rad još od Confessions on a Dancefloor albuma iz 2005. godine, kako kažu kritičari. Album je inspirisan afričkim zvukovima, fado muzikom, elementima elektronike, kao i hip-hop prizvukom što je provučeno kroz jedan dobar pop pattern koji je dostavio jedno malo remek delo. Na albumu gostuju Maluma, Swae Lee, Quavo Anitta, dok se mogu čuti pesme na španskom, engleskom i portugalskom jeziku. Ima dosta poruka kroz pesme, u političkom kontekstu, provučeno kroz jedan umetnički čin. Do samog izlaska albuma je objavljeno pet pesama, ali one nisu čak ni preview onoga što te zaista čeka na albumu. Madonna još jednom ističe svima da je i sa svojih šezdeset godina neko na koga se mora obratiti pažnja, hteli to ili ne.

Little Mix – Bounce Back

Jedan od najboljih girl bendova svih vremenaLittle Mix nakon promene izdavačke kuće i gubitka prava na svoje već snimljene pesme se vraća na scenu sa novim letnjim hitom – Bounce Back. Spot inspirisan Barbie svetom je mnogo sladak i cool, a devojke još jednom ističu da su ipak i dalje tu i ne planiraju da se rastaju skoro. Pesma sampluje bend Soul II Soul, traku Back To Life.

Taylor Swift – You Need To Calm Down

Nakon uspeha singla ME! koji je saradnja sa Brandon Uriem, sledi nam singl You Need To Calm Down kojim ujedno najavljuje album Lover, koji će zvanično biti objavljen 23. avgusta. Pesmu je napisala Taylor lično, a pesma je i dalje u istom pravcu kao i singl ME!, gde nam pevačica predstavlja svoju potpuno novu stranu.

Miley Cyrus – On A Roll

Miley Cyrus nakon EP-a She Is Coming, objavljuje pesmu On A Roll iz serije Black Mirror, gde je ova pevačica/glumica gostovala u epizodi o pop zvezdama, za koju se pretpostavlja da je inspirisana sa Britney Spears. Nakon zahteva fanova, pesma je objavljena, iako je snimljena samo za potrebe ove serije.

Bazzi – Focus (Feat. 21 Savage)

Nakon objavljenih singlova Paradise i Caught in Fire, zvezda u usponu Bazzi udružuje snage sa reperom 21 Savage na traci Focus, koja je lagani RnB seksualni jam. Lagana pesmica sa beatom koji vam se uvlači u uši je svakako nesvakodnevni izbor za tvoju playlistu, ali će ti se sigurno svideti.

Tinashe – No Guidance (Remix)

Nakon duge pauze, Tinashe nam se vraća na scenu, doduše samo sa remixom. U pitanju je remix saradnje Chris Browna Drakea, na koji je ova mlada RnB zvezda stavila svoj poseban pečat koji će ti se sigurno svideti više od originala.

Comments