Ukoliko pratite aktuelne trendove u pop kulturi, verovatno ste primetili omiljene poznate ličnosti (od glumica, preko reperki, do pevačica) kako eksperimentišu sa različitim nijansama crvene kose. Samim tim, ne treba da nas iznenađuje to što se crvena kosa sve više pojavljuje i u stvarnom životu – viđamo je u okviru street stila (u prevodu, svuda oko nas).

Znate kako kažu (mimovi), možete da prepoznate da je devojka prošla kroz težak raskid ukoliko je naglo promenila svoju frizuru – najčešće u jarkocrvenu nijansu. Iako ima istine u ovoj šaljivoj tvrdnji – nije potrebno da prolazite kroz izazovan period da biste se odlučili za vizuelnu transformaciju – crvena će vam svakako doneti dozu samouverenosti i autentičnosti kada god se za nju odlučite.

Sve je počelo na jesen kada smo postepeno primećivali različite nijanse crvene na modnim revijama, da bi se kasnije sa mode prenele na svet lepote. Kada vidite modele poput Kendall Jenner i Emily Ratajkowski sa crvenom kosom, automatski je primetan i porast klijentkinja koje u salonu traže crvenu nijansu.

Farbanje kose u crveno verovatno možete da probate i sami, ali poznato je da se “najprirodnije” nijanse postižu upravo profesionalnom intervencijom – sa stručnim frizerom koloristom. I zato, ako vas ideja o zahtevnoj boji za održavanje ne plaši, isprobajte crvenu (samo se postarajte da je nijansa crvene kose koju ste odabrali adekvatna).

Od Cherry do Burgundy tona: Koja nijansa crvene kose vam najviše odgovara?

Strawberry Blonde

Strawberry Blonde nijansa, omiljena je među poznatim ličnostima poput Emme Stone i pruža nežan prelazak u crvenu kosu. Topla nijansa često najbolje pristaje onima koji imaju svetli ten kože, a uz to može da bude adekvatan korak ka crvenoj kosi za one čija je prirodna boja plavičasta. Prema stručnjacima, za postizanje ovog izgleda najčešće se koriste zlatnocrveni tonovi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by *ೃ:. (@usaemilystonek)

Zasićena svetlocrvena

Lindsay Lohan je najadekvatnija predstavnica svetlocrvene kose, a njena zasićena crvena nijansa pruža savršen spoj bakra i jagode. Jarki tonovi zahtevaju pažljivo izvođenje od strane profesionalaca, a kada se odlučite za ovakvu crvenu, spremite se i za ozbiljno posvećivanje. Prema stručnjacima, za postizanje izgleda koriste se crveno-smeđi tonovi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lindsay Lohan (@lindsaylohan)

Jarka Cherry nijansa

Megan Thee Stallion nosi hrabre crvene lokne koje odišu energijom prave hot girl (no pun intended). Crvene nijanse sa ljubičastim tonovima najbolje stoje onima sa tamnijim tenom i dodatno im ističu crte lica. Za postizanje vibrantne nijanse, nužno je angažovati stručnjaka, jer će verovatno biti potrebno i blajhanje baze.

Bold Copper

Zendaya izgleda besprekorno sa bold bakarnom nijansom koja predstavlja odgovarajući izbor za osobe sa maslinastim ili preplanulim tenom. Prema stručnjacima, za postizanje ovog izgleda koriste se smeđi i narandžasti tonovi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daya (@zendaya.marree)

Crveno vino

Nijanse vina pristaju svim tonovima kože – od svetlog do tamnog, a vatrena nijansa čini da Sophie Turner odiše aristokratskom estetikom kao nikada ranije. Postiže se nanošenjem trešnjasto-crvenih tonova uz topli toner.

Burgundy

Burgundy kosa Lale Anthony uvek je u modi iz opravdanog razloga – kombinacija dubokocrvene i ljubičaste pristaje uz neutralan ton kože i sa lakoćom ističe oči. Prema savetima stručnjaka, za postizanje ovog izgleda potrebne su crvene i trešnjaste nijanse.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LA LA (@lala)

Nijansa tamne trešnje

Kelly Rowland je jedna od prvih poznatih ličnosti koja je nijansu tamne trešnje učinila aktuelnom, a današnju popularnost, cherry cola duguje brojnim korisnicama TikToka. Ikoničan ton iz 2001. izgleda besprekorno na tamnijem tenu, a stručnjaci napominju da postizanje ovakvog izgleda predstavlja proces – kombinujući tamnu osnovu sa svetlim pramenovima obojenim u hrabru trešnjastu crvenu za dodatni efekat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ‘ (@2000svibesforlife)

Pročitajte i ovo: Blowout frizura je ove zime osvojila društvene mreže – a nosili su je najveći supermodeli devedesetih

Naslovna fotografija: instagram.com/zendaya.marree

Milica Nešić

Comments