Dođe tako vreme kad vam život postane previše težak. Čini se da sve ide protiv vas i ozbiljno razmišljate da odustanete od svega.

Počinješ da se preispituješ. Možda je do tebe? Možda tvoje želje nisu realne? Zašto dozvoljavaš da ljudi prave budalu od tebe?

Međutim, pre nego što odustaneš od svega razmisli.

never give up 2 Nikada se ne odričite svojih snova

Ako digneš ruke od svojih snova, šta ti onda preostaje?

Koja je alternativa?

Ako odustaneš, koje su ti druge opcije? Šta ćeš sa svojim životom?

Ako ti trenutno ne ide, strpi se, sačekaj. Treba pokušati i propasti mnogo puta pre nego što zaista uspemo u nekoj zamisli. Niko nije postigao uspeh preko noći.

Greške se događaju

Nema ravne linije ka uspehu. Susrešćeš se sa mnogo prepreka na putu, ali i prevazići ćeš ih.

Čak je i dobro praviti greške. Jer ako ne rizikuješ, ne eksperimentišeš, teško da ćeš doći do novih ideja.

Treba ti strast u životu

Ako odustaneš od svojih snova, život će ti biti neispunjen. Moraš imati neku svrhu i cilj u životu. Nešto što će te uvek gurati napred bez obzira na sve.

Sve je moguće

Sav trud i naporan rad pre ili kasnije se isplate, ne zaboravi to. Ako se to još nije dogodilo, sve što treba jeste da nastaviš da radiš i čekaš svojih pet minuta.

Radost uspeha

Najvažnije od svega – Ne odustaj od svojih snova, jer ćeš ih na kraju i ostvariti! I kad to uradiš, sreća i ponos će te naterati da zaboraviš na svu torturu koju si preživeo dotad. Zamisli kako ćeš slaviti sa porodicom i prijateljima, kako ćeš se tada osećati i glavu gore!

Dokaži im da greše

Nema ništa loše u tome što želiš da razuveriš one koji misle da nećeš uspeti. Pokaži im da možeš! Dok oni sada sede i naslađuju se tvojim “uzaludnim” trudom ni ne slute koliko će se iznenaditi danas-sutra kad se tvoji snovi ostvare.


Lenka Gatić

Comments