No mascara trend je najveće beauty iznenađenje godine, a na nedavno održanoj Met Gali je bilo jasno da će tek postati glavna tema. Kao što ime kaže, trend se odnosi na prirodan izgled trepavica.

Ne podrazumeva samo da ne nosite maskaru, već su i veštačke trepavice i ekstenzije takođe out. Samo meke, prirodne trepavice su dovoljne — suptilno uvijanje je opciono.

Ako se pitate kako se odbacivanje maskare, nekada osnovnog elementa šminkanja, dogodilo, to nije nužno iznenadna promena. Zapravo, to je trend koji se dešava već neko vreme. Proistekao je iz clean makeup i no makeup pokreta koji su bili popularni na TikToku.

U beauty svetu se definitivno dešava evolucija šminke kakvu smo nekada poznavali, jer brendovi lansiraju širi izbor alternativnih proizvoda. Od toniranih hidratantnih krema i nijansi, do prozirnih maskara i seruma za trepavice, tržište vrvi od hibridnih formula koje daju prioritet minimalnom pristupu šminkanju.

Ove vrste proizvoda imaju prozirne formule bogate vitaminima sa sjajnim završetkom. Nema grudavanja niti preteranog naglašavanja. Samo prirodno definisane, zdrave trepavice.

Nema ničeg mladalačkijeg i elegantnijeg od “golog” oka sa prirodnom kožom. Preterana šminka očiju na nekim licima izgledati grubo, posebno ako nije dobro izvedena.

Koje slavne ličnosti su isprobale ovaj trend?

No mascara trend vole i poznati – Hailey Bieber se retko kad može videti sa “teškim” izgledom maskare, već je često nosi sasvim suptilno ili je potpuno izbegava.

Bella Hadid je povodom svog rođendana objavila niz fotografija na Instagramu, na kojima je bilo jasno da ne nosi maskaru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Glumica Florence Pugh je tokom promocije drugog filma Dune u Meksiku praktikovala makeup look na kojem maskara uopšte nije bila izražena.

No mascara trend na Met Gali

Kada je Jennifer Lopez izašla na crveni tepih Met Gale, ona je – kao i obično – izgledala zadivljujuće. Koža joj je blistala, kosa je bila skupljena u savršenu messy punđu. Međutim, nije nosila veštačke trepavice – ili ako jeste, izgledale su mnogo prirodnije od onoga što obično praktikuje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Čini se da su prirodne trepavice ove godine popularne na Met Gali, baš kao i cvetovi i leptiri. Kao primer, ključni element šminke Camile Morrone bilo je rumenilo, a ne dramatična maskara.

Rita Ora je, s druge strane, odlučila za smokey eye look, ali joj je primetno nedostajala bilo kakva vrsta veštačkih trepavica ili maskare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

Gracie Abrams je praktikovala smeli makeup look – lila senku, ali debela linija ajlajnera stvara dimenziju, tako da fokus nije na trepavicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gracie Abrams (@gracieabrams)

Najzad, šminka Riley Keough je imala nijanse žućkaste boje, a jedva ikakvu maskaru. TikTok već mesecima spekuliše o “smrti” maskare, a ako je Met Gala indikacija, mi ćemo celo leto veoma rado odbaciti ovaj makeup proizvod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mai Quynh (@storyofmailife)

Pročitajte i ovo: Saznajte prvi: Ovo su makeup trendovi koje ćemo svuda viđati ovog leta

Naslovna fotografija: instagram.com/storyofmailife

Božica Luković

Comments