Dolazi nam Nova godina, a šta to za nas znači? Ne samo novogodišnje rezolucije, već i novi trendovi. Nokti u 2023. će biti jednobojni, mat, bež, animal print, kreativni, minimalistički. Malo drugačiji od trendova koje sada imamo, ali ne i sasvim drugačiji. Pronašli smo primere manikira od kojih će sigurno barem jedan odgovarati vašem stilu, a svaki od njih će naredne godine biti u trendu. Prelazimo odmah na stvar…

Pastelna zelena

Da, pastelne boje će i dalje biti u trendu, smirujuće su, lepe na oko, zanimljive su – od dizajna enterijera, preko odeće, do manikira. Mi tu izdvajamo pastelnu zelenu, koja zaslužuje da bude jedna od najpopularnijih boja narednih sezona. Takođe, davno je prošao period kad se naglašavao samo jedan nokat, odnosno kad se domali prst lakirao drugačije; sad se to radi sa dva nokta i to na najrazličitije moguće načine.

Pročitajte i ovo: 7 ideja za manikir inspirisan praznicima

Bebi roze

Izvesno vreme je postojao otklon od roze boje, ali u poslednje dve godine ona postaje i te kako in. Tako će u godini 2023. nokti biti u znaku hiperženstvenosti. I nema ničega loše u tome da volite da izgledate kao Elle Woods, sa roze odećom, plavom kosom, visokim štiklama i mirišljavim papirima. Hiperženstvenost se vraća na velika vrata sa filmom Barbie – and we’re here for it!

Sparkle nails

Ok, ovo je fantastičan predlog manikira za zimu ili svečanije prilike. Dakle, dočekajte 2023. godinu sa ovakvim noktima. Izgledaju pre-le-po! Glamurozno, neobično, uz ovako nešto ide i specijalno odabrana haljina, štikle i frizura. Znači mora da bude full makeup. Ne znam kako je vama, ali kada moji nokti izgledaju savršeno, pre ću sebe da nateram da se sredim i osetim se lepo. Sve u svemu, sa ovakvim manikirom ne bih izlazila iz svečanih haljina, jer takvi nokti ne zaslužuju ništa manje.

Bež bež bež

Sad imamo sve prisutniji antibež pokret. To jest, ne postoji stvarno, sad sam ga izmislila. Ali poenta je da počinje da se kritikuje to što je bež boja svuda prisutna i da oduzima živost boja i svi smo postali nude. E pa izvinite, ali mi neki volimo da smo neutralni, mrzi nas da kombinujemo i osećamo se prijatno sa ovakvim nijansama. Vi što hoćete boje – izvol’te sledeći predlog.

Animal print

Hteli ste, dobili ste! Nokti 2023. godine će biti i u znaku animal printa, ali ovako lepo odrađenih da ne možete da prestanete da ih gledate i divite se umeću svoje manikirke. Sigurno će primetiti vaš manikir u bilo kom izdanju, sem ako nisu prekriveni rukavicama (koje su, razume se, u animal printu). Ovakve boje su za najhrabrije lavice koje se ne plaše da eksperimentišu i koje veoma dobro znaju kako da uklapaju boje.

Nokti 2023 – minimalistički crteži

Minimalizam neće proći, bar ne još, ali u jednom trenutku hoće sigurno, jer već mu izvesno vreme kontrira maksimalizam. Na kraju krajeva, svako bira ono što voli, tako je i što se tiče manikira. Ovo je jedan izuzetno sladak minimalistički crtež i smatramo da će proleće biti pravo vreme za njega. Zašto manikir ne bi bio jedno malo umetničko delo? Postoje snimci gde se na noktima bukvalno slikaju umetnička dela – Van Gog, Dali i slično. Svaka čast i onom ko to crta i onom ko je satima sedeo bez pomeranja, a dotad evo jedne jednostavnije varijante.

Pročitajte i ovo: Nail slugging – TikTok trend koji će pomoći slabim noktima

Ovo jeste jednostavan crtež, ali to ne znači da nećete provesti neko vreme u salonu – zato što ima mnogo detalja, naročito ako se odlučite da se držite baš ove ideje, gde će biti potrebno da se napravi efekat senke. Vredeće muke, jer ćete dobiti zanimljiv, ali jednostavan manikir.

Vesele sedamdesete

Vraća se retro šminka, retro oblačenje, retro frizure, a što se ne bi vratili i retro nokti u 2023. godini? Tako imamo nokte koji nose vajb sedamdesetih, to su te boje i te šare. Fali samo gramofonska ploča, zvoncare i velika kosa danas čudnih frizura. Ovakav manikir je baš kul i ako ništa drugo, o vama govori da imate svoj ukus i ne plašite se da ga pokažete.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments