Zvanično je 11. februara najavljen novi album Beyoncé, a internet je počeo da bruji od sumnji kako stiže već posle 66. godišnje dodele Grammy nagrada 4. februara, jer su obožavaoci sa dobrom intuicijom ovu vruću temu tada već načeli uz uverenje da će nova ploča biti u country ritmu.

Kraljica B je vest o objavljivanju albuma potvrdila preko Instagrama i obavestila obožavaoce da ih novi album Act II očekuje 29. marta.

Najavila je i dve nove pesme, “TEXAS HOLD ‘EM” i “16 CARRIAGES”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Potom, 12. marta otkrila je i naslov: Cowboy Carter.

Novi album Beyoncé uključuje i collab sa Taylor Swift?

Trinaestog februara, strani mediji su objavili intervju koji je dao producent Killah B povodom saradnje sa Beyoncé na pesmi “TEXAS HOLD ’EM“, a izjavom je naveo fanove da spekulišu da bi Beyoncé i Taylor mogle da sarađuju na albumu.

“Moraćete da sačekate i vidite. Hajde da samo čekamo jer je Beyoncé na putu da šokira svet. Pustiću vašoj mašti da odluči šta to znači”, rekao je on.

Međutim, izvor blizak pevačici je nakon toga otkrio da na albumu neće biti nijedne pesme sa Taylor.

Obrada pesme “Jolene” bi mogla da se nađe na novom albumu Beyoncé?

“Pa, mislim da jeste! Mislim da je snimila “Jolene” i mislim da će verovatno biti na njenom country albumu, zbog čega sam veoma uzbuđena”, rekla je Dolly Parton.

“Slale smo poruke podrške jedna drugoj tokom godina. Ona je izjavila da je obožavalac moje muzike, a i njena majka je to bila, kako mi je rekla. Uvek sam bila dirnuta time jer joj se divim i mislim da je sjajna, mnogo je volim”, uzvratila je Beyoncé.

Novi album Beyoncé bi mogao da bude deo trilogije?

Kada je Beyoncé najavila svoj album Renaissance iz 2022, počela je da ga naziva Act I na društvenim mrežama i svojoj web stranici.

“Ovaj projekat u tri čina sniman je tri godine tokom pandemije”, podelila je ona u javnom pismu na svojoj web stranici. “Vreme za mir, ali i vreme koje sam smatrala najkreativnijim. Kreiranje ovog albuma omogućilo mi je mesto da sanjam i da nađem bekstvo tokom strašnog vremena za svet. To mi je omogućilo da se osećam slobodnom i avanturistom u vremenu kada se malo šta drugo kretalo.”

Da li bi sledeći album bio drugi čin u trilogiji? Ili je mislila na nešto sasvim drugo? Samo će vreme pokazati.

Fanovi imaju teoriju da će novi album Beyoncé biti u country ritmu

Glasine da će drugi čin navodno trilogijskog projekta Beyoncé biti country album pojavile su se nakon što je prisustvovala Grammy dodeli 2024. godine, ali mogućnost za to bila je već na periferiji umova fanova iz više razloga.

Samo nekoliko sati nakon što je najavila Renaissance, “izvor upoznat sa projektom” rekao je za Variety da će album “sadržati i plesne i country pesme”, ili da će muzika u western stilu dobiti svoj album.

Zatim, u potom izbrisanom tvitu, reporter pop kulture za The New York Times napisao je: “Reći ću vam samo šta sam čuo o druga 2 dela Bijonsinog 3-delnog Renesansnog projekta (drugi čin je akustični album, 3. čin je saradnja nje i njenog supruga).” Niko u timu kraljice B nije potvrdio ili demantovao tvrdnju.

Povrh toga, Beyoncé nije baš stranac country muzici. Pesma “Daddy Lessons” sa njenog albuma Lemonade iz 2016. ima jaku južnjačku notu, a ovu pesmu je čak izvela na dodeli nagrada Country Music Association Awards sa The Chicks.

Internet je takođe uzeo Adidas kolekciju iz 2021. godine kao dokaz. Njena četvrta saradnja sa ovim brendom pod nazivom “Ivy Park Rodeo” inspirisana je “iskustvom crnog kauboja”.

Beyoncé je poznata po tome što nam po putu posipa tragove, kao 2014. kada je najavljivala svoju pesmu “7/11” sa paparaco fotografijama na kojima je pijuckala Slurpee. Ili 2021. godine, kada je za Harper’s Bazaar rekla “Osećam da počinje renesansa” na pitanje da li fanovi mogu da očekuju novu muziku.

Kada je u pitanju Beyoncé, ponekad morate da čitate između redova, pa je internet njenu Grammy odeću shvatio kao nagoveštaj da će objaviti country muziku. Pevačica je nosila beli kaubojski šešir sa uparenom kožnom jaknom i suknjom brenda Louis Vuitton. Iako se pevačica rođena u Hjustonu oblači u western odeću od vremena benda Destiny’s Child, a nosila je različite stilove kaubojskih šešira tokom svoje “renesansne” ere, fanovi su njenu odeću shvatili kao znak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Bilo kako bilo, Beyoncé je uvek odavala počast svojim južnjačkim korenima, tako da country album negde u nastavku i te kako ima smisla.

Pročitajte i: Wellness rutine koje se kriju iza neverovatnog uspeha Beyoncé

Naslovna fotografija: pinterest.com

Milana Petković

Comments