Billie Eilish je objavila dugo iščekivani treći studijski album “Hit Me Hard and Soft”, donevši nam 10 novih pesama.

Billie je odlučila da ne objavljuje singlove pre objave albuma, želeći da njeni fanovi dožive ovo muzičko putovanje u celosti, bez prekida. Kao i na prethodnim albumima, “When We All Fall Asleep Where Do We Go” (2019) i “Happier Than Ever” (2021), Billie je i ovaj put sarađivala sa svojim bratom Finneasom, koji je ujedno i producent albuma.

Novi album Billie Eilish – šta sve znamo

Tekstovi pesama na “Hit Me Hard and Soft” istražuju teme seksualnosti, fizičkog izgleda i ličnih proboja koje je ova dvadesetdvogodišnja umetnica doživela tokom pripreme albuma. U intervjuu za Rolling Stone, Billie je otkrila da oseća kako je ovaj album njeno oličenje, a ne nekog lika. Podseća je na verziju sebe iz vremena “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, vrativši se devojčici kakva je bila.

Novi album za Billie predstavlja put povratka toj ranijoj verziji sebe. Ceo proces je izgledao kao da oplakuje tu devojčicu, tražeći je u svemu, a kao da ju su svet i mediji udavili. Ne seća se kad je nestala.

Finneas, kao brat, koautor i producent, bio je svedok ove promene. Za Rolling Stone je rekao da je rad na “Hit Me Hard and Soft” na određeni način značio vraćanje na mnoge stvari. Oseća da ovaj album poseduje prave duhove, jer su u njemu protkane ideje stare pet godina, što mu daje posebnu notu koju Finneas izrazito voli. “Hit Me Hard and Soft” je istraživanje onoga u čemu su njih dvoje najbolji.

Pored ovoga, Billie Eilish je najavila i veliku turneju kojom će promovisati “Hit Me Hard and Soft”, koja započinje u septembru – koncertima u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi – i traje do sredine decembra. Eilish će zatim nastaviti turneju u Australiji u februaru 2025. godine, a na proleće i leto 2025. imaće nastupe u Evropi.

Da li Billie Eilish dolazi kod nas (ili negde u komšiluku)?

Za fanove iz naših krajeva, najbliži gradovi u kojima će Billie Eilish održati koncerte su Beč u Austriji, u Stadthallu 6. juna 2025. i Bolonja u Italiji, u Unipol Areni 8. juna 2025. Ovo je sjajna prilika za sve ljubitelje njene muzike da uživo dožive magiju Billiejinih nastupa.

Pre nego što je “Hit Me Hard and Soft” objavljen, pevačica je počela da priprema fanove za povratak njenih živih nastupa, organizujući specijalne žurke za slušanje albuma u arenama u Njujorku i Los Anđelesu. 

Očekuje nas uzbudljivo muzičko putovanje sa Billie Eilish i “Hit Me Hard and Soft”. Prepustite se jedinstvenom zvuku i iskrenim tekstovima, i uživajte u autentičnom muzičkom ostvarenju mlade umetnice koja nastavlja da pomera granice i osvaja srca publike širom sveta.

Pročitajte i ovo: Od Ariane Grande do Beyoncé: Novi albumi koji će vam oblikovati godišnju plejlistu

Naslovna fotografija: instagram.com/billiestansarg

Nikola Gudelj

Comments