Muzika je sastavni deo naših života, ona utiče na naše raspoloženje i često nas asocira na određene ljude i situacije. Ove godine imali smo priliku da poslušamo nekoliko sjajnih, dugoočekivanih albuma koji su nas oduševili i naveli da đuskamo čitavo leto – a tu su i oni novi, koji će tek doći. U nastavku vam predstavljamo koji su to najpopularniji albumi koji se već “vrte” u našim slušalicama, ali i kojima predviđamo možda još veću popularnost! Uživajte, plešite, pevajte na sav glas i ulepšajte sebi naredne letnje dane!

Najpopularniji albumi u 2022. godini:

Beyoncé

Da, dobro ste čuli – izašao je dugoočekivani Renaissance! Beyoncé se vratila u svom punom muzičkom sjaju i predstavila nam emotivni, groovy funk album u kojem još jednom prolazi kroz samorefleksiju, iz koje na kraju izlazi svoja, autentična i neprikosnovena. Na ovom albumu nalaze se hit singlovi kao što su Break My Soul i Virgo’s Groove – a već se pitamo koja naredna pesma sa albuma će doživeti viralnu popularnost. Ne kažemo bez razloga Queen Bey – kada govorimo o ovoj dugogodišnjoj kraljici R’n’B muzike.

Cardi B

Svi smo već dobro upoznati sa hitovima Cardi B, jer se na apsolutno svim žurkama nađe makar jedna od njenih pesama. Možda nismo preslušali svaki njen album i u potpunosti ispratili njenu obimnu karijeru, ali moramo priznati da smo svakako radoznali po pitanju njenog novog albuma. Još uvek ne znamo kako će se zvati, ali znamo da ga možemo očekivati uskoro – jer Cardi već izvesno vreme svoje fanova zadirkuje objavljivanjem singlova kao što su Up i Bet It.

Lizzo – Special

Ovog leta već smo đuskali uz groovy hitove koje nam je Lizzo pripremila, kao što su About Damn Time i Rumors na kom je feature bila ni manje ni više nego Cardi B – a ona nas je zatim obradovala i celokupnim Special albumom! Najpoznatija pesma sa ovog albuma svakako je pomenuta About Damn Time, koja je postala viralna na TikToku, ali slobodno možemo reći da smo bez prestanka plesali ne samo uz nju. Lizzo je feel good ikona, što dokazuje iz albuma u album.

Ravyn Lenea – HYPNOS

Album Hypnos, čikaške umetnice Ravyn Lenea već pri objavi u maju našao se na svim muzičkim top listama, što je izuzetno za jednu novu zvezdu na muzičkoj sceni. Ovaj debitantski album nam dokazuje kolika je njena vokalna snaga, jer primećujemo da se sa posebnom lakoćom kreće po tonskim lestvicama. Ukoliko ste ljubitelji R’n’B muzike, od srca preporučujemo da poslušate ovaj album!

Nick Cave – Seven Psalms

Da li postoji romantičnija pesma od pesme Into my Arms benda Nick Cave & The Bad Seeds? Gotovo izvesno da ne. Nick Cave istinski veruje da sve ljude na ovom svetu povezuje jedna stvar, odnosno da im je jedna stvar zajednička – a to je patnja. Uz to, Cave je poznat po tome što tekstovi njegovih pesama većinom sadrže religiozne konotacije, što je potvrdio novim albumom koji je objavio 17. juna ove godine. Album Seven Psalms je koherentna celina, za koju bismo mogli reći da je poput duge meditacije.

Post Malone: Twelve Carat Toothache

Ok, već 3 godine smo čekali novi album Post Malone i sada napokon možemo da kažemo – tu je! Ovo je četvrti studijski album popularnog muzičara, a između ostalih kolaboracija sadrži i hit single sa The Weekndom – koji već obožavamo. Takođe, na albumu možete čuti i duete sa drugim vrhunskim muzičarima kao što su Doja Cat, Roddy Rich i drugi.

Bad Bunny – Un Verano Sin Ti

Ova lista svakako ne može da prođe bez sjajnog Bad Bunnija i njegovog novog albuma Un Verano Sin Ti. Bad Bunny je jedan od trenutno najcenjenijih latino izvođača, i mada njegove pesme možda nisu toliko popularne koliko su Malumine – on nam ovim albumom pokazuje da zaista jeste sjajan artist. Svojom muzikom nam predstavlja kulturu Portorika, a njegov novi album je svojevrsno putovanje kroz zemlje Latinske Amerike.

Harry Styles – Harry’s House

Možda jedan od najiščekivanijih albuma u poslednje vreme je bio upravo ovaj – Harry’s House. Album odiše harizmom, baš kao i Styles – a celokupnim albumom se prožima blaženstvo života. Harryjev najnoviji abum zaista nam se čini kao njegov dom i savršen je sklop povučenosti, ozbiljnosti i zabave, što je, možemo slobodno reći, Harrijeva specijalnost. Uz ovaj album ćete plesati, smejati se i plakati – i doživeti emotivnu ekstazu.

Naslovna fotografija: instagram.com/harrystyles

Milica Antić

Comments