U poslednjih nekoliko godina mnogo toga nam dolazi iz naše omiljene kuće Walt Disney.

Ne postoji verovatno nijedna osoba na ovoj planeti koja nije odrastala na makar VHS kasetama gde je gledala Disney crtane filmove u svako doba dana i noći. S obzirom na popularnost ovih crtanih filmova dan-danas koje gledaju klinci, nove generacije koje nam dolaze. To jest, barem oni klinci kojima roditelji baš ne dozvoljavaju da gledaju svašta na Youtube-u nego ih iskontrolišu dok su mali i na neki način ih “nateraju” da gledaju ipak neki crtani koji dolazi iz ove produkcijske kuće.

Logičan ishod popularnosti ovih crtanih filmova je da je ova kuća odlučila da sve te sada već legendarne crtane filmove pretvori u live-action filmove.

Iako su to pokušali da urade još pre 25 godina sa prvim live-action filmom The Jungle Book, pa nastavili sa 101 Dalmatians gde čak ni čuvena Glen Close u ulozi Cruelle De Vill nije mnogo pomogla da to postane mnogo popularno, sreću su doživeli po prvi put 2010. godine sa filmom Alice in Wonderland kroz viziju Tim Burtona.

Možemo na neki način reći da su sa tim filmom ispitivali teren i proveravali da li će im se isplatiti da svaki objavljen crtani pretvaraju u film, a odgovor je bio DA. 

U svetu danas, gde je mnogo toga mračno, trunka svetlosti koju donose ove bajke nas na neki način tera da verujemo u divne stvari koje se mogu desiti apsolutno svima i što je najbitnije daju nam nadu i motivaciju da se borimo i dan-danas za ono što želimo.

Nakon prvog dela Alice in Wonderland, pre nego što smo dobili nastavak ovog filma u vidu Alice Through The Looking Glass, imali smo priliku da prisustvujemo fantastičnoj Angelini Jolie u ulozi jednog od najgorih zlikovaca Disneya – Maleficent.

Priča o Sleeping Beauty nam je svima odlično poznata, ali bajka nije baš ista kao ona objavljena 1959. godine. Ovaj put smo je videli iz ugla Maleficent, koja ipak nije bila zla, a kasnije ove godine dobijamo i nastavak ove fantastične priče. Do sada smo uživali osim Alice Maleficent Cinderella, The Jungle Book, Beauty and the Beast, Dumbo Christopher Robin filmovima.

Mi ćemo se potruditi da te uputimo u nekoliko live-action filmova koji slede u narednom periodu i proizvedeni su u Disney studiu.

Aladdin

Prvi na repertoaru je Aladdin koji će se u bioskopima širom sveta naći već 24. maja ove godine. Iako generalno ljudi imaju određene predrasude o filmu i već kritike na konto toga što Genie kog tumači Will Smith nije konstantno plav. Da li će ovo biti jedna bajka kakvu znamo ili totalni fijasko? Ostaje nam još samo nekoliko dana da saznamo.

Maleficent: Mistress of Evil

Nastavak Maleficent sage nam stiže veoma brzo, pa ćemo već 19. oktobra imati priliku da nastavimo da gledamo ovu bajku i saznamo kako će se priča odvijati.

Comments