Već nekoliko decenija unazad, Jennifer Lopez nesumnjivo važi za jednu od najslavnijih javnih ličnosti na svetu, a fizički izgled joj se – ne menja! Nama izgleda bukvalno isto kao i pre dvadeset godina, i nikome nije jasno kako joj to uspeva. J. Lo je trenutno ponovo glavna tema medija, jer je na Netflixu premijerno predstavila svoj dokumentarni film pod nazivom Jennifer Lopez: Halftime koji, pored izraženog fokusa na njenom Super Bowl performansu i snimanju filma Hustlers, otkriva nepoznate detalje iz njene karijere, ali i iz privatnog života – koji je i dalje pod velom tajne. Izdvojili smo nekoliko činjenica koje smo saznali iz ovog ostvarenja, koje su kritičari i gledaoci većinski ocenili pozitivno.

Molila je NFL da na njene ideje prestanu da odgovaraju sa NE

Godine 2020, J. Lo je bila pitana da nastupi na Super Bowl finalnoj utakmici Nacionalne fudbalske lige (američkog fudbala), gde na poluvremenu nastupaju samo svetske superzvezde. Iako su je tražili, NFL je odbijao Jenniferine ideje (kao što je prikaz ženskog simbola na bini). U jednom od najiznenađujućih trenutaka dokumentarca, vidimo kako J. Lo moli NFL producenta, Rickyja Kirshnera, da priča sa kolegama kako bi joj dali više kreativne slobode, rekavši da, iako se radi o jednoj od najbitnijih manifestacije godine, prolazi kroz “noćnu moru” otkako je počela s njima da sarađuje. J. Lo je želela da prikaže “nešto značajno”, a “ne samo zadnjice i trbušni ples”.

Okrutnost medija i rasizam su ostavili ožiljak

Iako danas važi za megazvezdu, Halftime nas podseća na period kad su J. Lo konstantno ismevali. Komičar i voditelj Jimmy Kimmel ju je uvredio, dok joj je Conan O’Brien uputio rasističku šalu. Dokumentarac nas je podsetio i na rasističku South Park epizodu sa J. Lo – gde je predstavljena kao ručna lutka koja peva pesmu Taco-flavored Kisses, kao i na nebrojene šale muškaraca na račun njene zadnjice i zelenu Versace haljine koju je nosila na dodeli Grammy nagrada – ističući njene “latinoameričke” obline koje se ne uklapaju u tipične standarde lepote, koji su tada vrednovali ekstremnu mršavost.  

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Majka ju je “ubijala od batina” kad je bila devojčica

J. Lo se otvorila i o svojoj porodici, a posebno je istakla odnos sa majkom – Lupe Rodriguez, tvrdeći da je njena ljubav prema plesu između njih napravila distancu, jer je Lupe smatrala da će Jennifer to udaljiti od škole. Ako ćeš živeti u ovoj kući, steći ćeš obrazovanje, govorila joj je majka, a posle jedne svađe, J. Lo je otišla od kuće. Napomenula je kako je Lupe svu svoju decu “ubijala od batina”, i da je bila “daleko od savršene majke”

Mislila je da je “najgora ideja na svetu” da sa Shakirom nastupi na Super Bowlu

Lopez je bila zabrinuta što će dva izvođača deliti kratko poluvreme Super Bowl manifestacije. Imamo samo šest j**enih minuta, dodajući da je to “prekratko vreme za pevanje većeg dela bilo koje pesme”. Moramo da imamo naše pevačke trenutke. Neće to biti samo plesna revija. Moramo da otpevamo svoju poruku, kaže J. Lo, dodajući da je “najgora ideja na svetu bila ta da dva izvođača u isto vreme budu na sceni”. 

Previše posla ju je učinilo bolesnom i “pomalo depresivnom”

Halftime nam daje jasnu sliku o tome koliko su joj bili hektični prvi meseci 2020. godine. Između proba za Super Bowl, snimanja filma Marry Me i intervjua i događaja u trci za Oscare, Lopez je danonoćno radila, putujući između Los Anđelesa i Majamija. U jednoj sceni je vidimo sa doktorom koji joj kaže da su joj potrebni lekovi zbog oboljenja gornjih disajnih puteva. Lopez tad ističe da je bila malo depresivna, da joj je imunološki sistem opao, da neprestano radi i da ne viđa decu, što je čini tužnom. 

Dobila je brojne modrice zbog plesanja oko šipke

J. Lo se baš potrudila da briljira u filmu Hustlers (2019), za ulogu striptizete-prevarantkinje koja ja podrazumevala da igra oko šipke u striptiz klubu. Donevši joj brojne nagrade, kritičari tvrde da je ovo najbolja uloga Jenniferine karijere. Ipak, dok je vežbala ples oko šipke, glumica je zaradila brojne masnice i povrede, u TV emisiji Jimmyja Fallona rekavši da to dokazuje da je naučila ples oko šipke, ne želeći dublerku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by El Universal (@eluniversal)

Ponosna na ćerku

Još jedna zanimljivost iz života J. Lo, ali koju nismo saznali u dokumentarcu Halftime, desila se pre nekoliko dana na njenom koncertu u Los Anđelesu, gde je otpevala duet sa svojom četrnaestogodišnjom ćerkom Emme Maribel Muniz. J. Lo je svoju ćerku najavila koristeći rodno neutralne zamenice (oni), nazvavši Emme svojim “omiljenom partnerom za duete”. Poslednji put kad smo ovako nastupali je bilo na velikom stadijumu kao što je ovaj, pa sam IH pitala da sve vreme PEVAJU sa mnom, ali NISU HTELI. Tako da je ovo posebna prilika, izjavila je Jennifer Lopez pre nego što je sa Emme otpevala A Thousand Years Christine Perri. Vidimo da Emme koristi mikrofon u bojama duge dok pevaju Born in the USA Brucea Springsteena i Jenniferinu Let’s Get Loud

Emme je najmlađe dete Jennifer Lopez, koje je dobila u braku sa Marcom Anthonyjem, od kog se razvela 2014. godine. 

Naslovna fotografija: instagram.com/jlo

Dušan Veselinović

Comments