Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Kako je protekao Philips Hairstyle Makeover + 3 frizure koje i ti možeš da isprobaš!

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

1/3

Svake godine nova lica, nove fotografije, nove kolekcije se pojavljuju od događaja do događaja, a one ceremonije stvorene da se jedni potvrde, a drugi proslave su obično najznačajniji događaji modnog kalendara. Pored regularnih Nedelja mode na kojima imamo priliku da čujemo neka nova imena i upoznamo njihov rad, jedan od najočekivanijih modnih događaja godine, Fashion Awards, događa se 10. decembra i taman na vreme pred dodeljivanje nagrada, British Fashion Council je objavio i da će ove godine postojati aposlutno nova kategorija na događaju, New Wave: Creatives iliti kreativci novog talasa. Ova inicijativa je uvedena sa idejom da se proslavi generacija mladih kreativaca i talenata čije vreme tek stiže, i koji se nalaze širom celog sveta.

Kao što smo već navikli, potpuna lista koja uključuje nominovane stiliste, fotografe, dizajnere, hair i make-up artiste i digitalne influensere, izaći će večeri kada BFC organizuje preliminarne događaje u Londonu, Njujorku i Šangaju i objavljuje imena za finalno veče. Ove godine je Kina odabrana kao zemlja broj jedan odakle dolazi nova struja kreativaca, i među imenima odatle, i nove generacije talenata nalaze se Wang Ziqian, Zeng Wu, Leslie Zhang Jia Cheng, Luo Yang i Jin Jia Ji – pet fotografa koji svojim radom unose novu estetiku, ispituju norme, strukture, stereotipe i proslavljaju bogato nasleđe svoje zemlje, i ovo su naša omiljena imena od kojih se puno očekuje u budućnosti i to s pravom.

Wang Ziqian

Na relaciji između Bejinga i Šangaja, fotografkinja Wang Ziqian definitvno pronalazi način da iskoristi najbolje iz oba sveta, i spoji ih u novu drugačiju estetiku. Njene fotografije su pretežno fokusirane na žensku figuru i poziciju, najčešće su crno bele i poigravaju se sa konceptom ženstvenosti, devojaštva i pozicije žene. Nakon što je diplomirala modnu fotografiju u Njujorku, Wang se vrlo brzo probila svojom jedinstvenom estetikom i pogledom i uspela da svojim fotografijama dođe na naslovna strane velikih i značajnih modnih publikacija kao što je recimoVogue China, za koje radi kao njujorški fotograf.

Editors choice