Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/3

Svake godine nova lica, nove fotografije, nove kolekcije se pojavljuju od događaja do događaja, a one ceremonije stvorene da se jedni potvrde, a drugi proslave su obično najznačajniji događaji modnog kalendara. Pored regularnih Nedelja mode na kojima imamo priliku da čujemo neka nova imena i upoznamo njihov rad, jedan od najočekivanijih modnih događaja godine, Fashion Awards, događa se 10. decembra i taman na vreme pred dodeljivanje nagrada, British Fashion Council je objavio i da će ove godine postojati aposlutno nova kategorija na događaju, New Wave: Creatives iliti kreativci novog talasa. Ova inicijativa je uvedena sa idejom da se proslavi generacija mladih kreativaca i talenata čije vreme tek stiže, i koji se nalaze širom celog sveta.

Kao što smo već navikli, potpuna lista koja uključuje nominovane stiliste, fotografe, dizajnere, hair i make-up artiste i digitalne influensere, izaći će večeri kada BFC organizuje preliminarne događaje u Londonu, Njujorku i Šangaju i objavljuje imena za finalno veče. Ove godine je Kina odabrana kao zemlja broj jedan odakle dolazi nova struja kreativaca, i među imenima odatle, i nove generacije talenata nalaze se Wang Ziqian, Zeng Wu, Leslie Zhang Jia Cheng, Luo Yang i Jin Jia Ji – pet fotografa koji svojim radom unose novu estetiku, ispituju norme, strukture, stereotipe i proslavljaju bogato nasleđe svoje zemlje, i ovo su naša omiljena imena od kojih se puno očekuje u budućnosti i to s pravom.

Wang Ziqian

Na relaciji između Bejinga i Šangaja, fotografkinja Wang Ziqian definitvno pronalazi način da iskoristi najbolje iz oba sveta, i spoji ih u novu drugačiju estetiku. Njene fotografije su pretežno fokusirane na žensku figuru i poziciju, najčešće su crno bele i poigravaju se sa konceptom ženstvenosti, devojaštva i pozicije žene. Nakon što je diplomirala modnu fotografiju u Njujorku, Wang se vrlo brzo probila svojom jedinstvenom estetikom i pogledom i uspela da svojim fotografijama dođe na naslovna strane velikih i značajnih modnih publikacija kao što je recimoVogue China, za koje radi kao njujorški fotograf.

Editors choice