Znam, zvuči neverovatno i izgleda još neverovatnije, ali ovaj hleb je stvaran. U karantinskim TikTok trendovima u kulinarenju već smo proživeli ludilo za banana bread-om i dalgona kafom, koje je zatim zamenio trend malih američkih palačinki koje se jedu umesto pahuljica sa mlekom. I taman kad ste možda pomislili da će ovom ludilu eksperimentisanja sa hranom doći kraj, pojavio se najnoviji hit na društvenim mrežama – “cloud” bread.

Milioni ljudi na TikTok-u i Instagram-u oprobali su se u izazovu da kreiraju ovaj hleb koji na prvi pogled deluje kao i bilo koji drugi, ali kada ga prepolovite izgleda kao gusta pufnasta masa, najčešće obojena u dugine boje, koja poseća na oblake (pa otud i naziv) i na gumenaste mase koje su takođe u jednom trenutku preplavile internet. Ne deluje je stvarno, i ne deluje jestivo – ali hej, ko je odredio kako stvari treba ili ne treba da izgledaju. Ova poslastica definitivno jeste jestiva, možda čak i ukusna, a ukoliko nekoga ili sebe želite da iznenadite svojim “kulinarskim umećem”, evo kako da je napravite.

View this post on Instagram

CLOUD BREAD ☁️🍞 TikTok has been exploding with people baking these, so I decided to try it today and made a cute colorful one 🌈 . Check out my Story Highlight soon for the recipe. Used a little food coloring for the red/blue, ube extract for the purple, and vanilla for the rainbow batch, which I highly recommend. Otherwise, it just tastes like… fluffy sweet egg whites. No chewing required, it literally melts in your mouth. My favorite part was the ube outer “crust” edges! . Is this something I would make over and over? No. Would I try it once with friends or the kids? 100%! Easy, fast, and look at how fun it looks! Have you heard of it? . SAVE • SHARE • TAG A FRIEND

A post shared by Suzy Hendrix • Food & Desserts (@happytummy_702) on

Comments