Savremeni način života od nas zahteva veliku posvećenost poslu na svakodnevnom nivou, a uspešnima se smatraju samo oni ljudi koji rade po osam sati, pet dana nedeljno, pa i malo preko toga ako je potrebno. Iako ovo nije istinita tvrdnja, činjenica jeste da je većina nas veoma zauzeta, i da nam ostaje zaista malo vremena za sve druge životne aktivnosti koje bismo želeli da postignemo. Čak i onda kada smo zbog globalne pandemije bili primorani da radimo od kuće, provodili smo po osam sati za računarom, radeći za radnim stolom ili još gore – iz kreveta, u maksimalno neudobnom položaju. Ovakav način života, shvatili smo, definitivno zahteva određenu fizičku aktivnost, koja bi nam pomogla pri tome da se na svakodnevnom nivou osećamo bolje, ali i sprečila pojavu potencijalnih problema u budućnosti. S obzirom na činjencu da je moguće da nemamo vremena da se posvetimo teniranju dovoljno revnosno i redovno, a na sve to je pandemija i dalje u toku pa nam se mnogo i ne izlazi van kuća, vreme je da nađemo neko novo rešenje, a internet nam ga je i ponudio! U pitanju je ovih nekoliko trikova za svakodnevno istezanje i pokretanje tela, koji su laki, a daće pozitivne rezultate.

Podesite dnevni alarm za istezanje

Znamo, i mi prve nekada ne možemo da se nateramo na fizičku aktivnost, ali jednom kada krenete da je praktikujete – ona će vam postajati sve lakša i lakša. Ipak, kako biste se uopšte ubacile u mode vežbanja, potrebno je da same sebe svakodnevno podsećate na to. Dakle, navijte alarm da vam zvoni svakoga dana u isto vreme, možda na primer neposredno pre pauze za ručak, a zatim narednih 15-ak minuta iskoristite kako biste se istegli, odradili set jednostavnih vežbi ili jednostavno malo hodali. Svakog dana se možete fokusirati na različiti segment svoga tela, a kasnije čak možete uvesti i rutinu toga kojim danom istežete koji deo tela.

Izađite napolje u šetnju ili na trčanje

U zimskim mesecima svima nam se dešava da se usedimo i da nam se ne izlazi napolje, naročito sada kada jednostavno nakon posla skoro ništa i ne radi i preporučljivo je da ostanemo u svojim domovima. Ipak, kretanje je veoma važno za opšte zdravlje svačijeg organizma – zato nemojte biti lenji. Odredite sebi broj koraka koji bi svakodnevno trebalo da ispunite, i nakon posla izađite u večernju šetnju po komšiluku, ili na trčanje. Ukoliko imate kućnog ljubimca ili niste singl pa imate društvo za fizičku aktivnost, svakako će vam biti lakše, ali i ako nemate – imamo trik. Odaberite neki muzički album koji niste do sada preslušali, pustite ga, i šetajte dok ga celog ne preslušate, a zatim se vratite kući. I lepo – i korisno!

Comments