Kada ustanete ujutru, hladnoća je ono prvo što osetite i što prija vašoj koži. Pošto su temperature napolju i dalje niže, i dalje doživljavamo takav jutarnji osećaj, dok je do skoro bilo nemoguće da zamislite kako vam nešto hladno dodiruje kožu jer gotovo da izaziva fizički bol. Ali, ne postoji ništa što razbuđivanju i vašoj, od spavanja nadutoj, koži ne prija više nego hladni roler. Možda do sada opcija umivanja hladnom vodom za vas nije postojala. Verujem da ćete, nakon što saznate kakve sve benifite donosi hladna voda, promeniti mišljenje i već sutra izmenjati svoju jutarnju skin care rutinu.

Hladna voda i koža su savršeni par

Voda svakako ne može da zameni preparate za lice. Ali, služi kao pomoć preparatima da pomognu da efikasnije deluju. Postoje brojne prednosti korišćenja hladne vode u poređenju sa toplom ili vrućom. Hladna voda poboljšava cirkulaciju, zateže i ujednačava ton kože i deluje antiinflamatorno.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emma Hoareau (@emmahoareau)

Pri korišćenju hladne vode, krvni sudovi se šire i poboljšava se protok krvi što dovodi do pročišćenja površine kože, pa postaje svežija i rumenija. Poboljšavanjem cirkulacije aktivira se i proizvodnja elastina i kolagena, jednog od najzastupljenijih proteina u telu. Ovaj protein se kroz godine manje luči, što uzrokuje i gubitak elastičnosti i čvrstoće.

Rezultat korišćenja hladne vode prilikom umivanja je taj da se sveukupni izgled kože poboljšava. Koža se brže regeneriše, izgleda svežije i čvršće. Koža izgleda hirdriranija nego što je bila, a ako je vaša jutrnja rutina takva da posle umivanja slede kreme i serumi koji će je hidrirati iznutra, onda je umivanje hladnom vodom za vas samo prvi korak.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emma Hoareau (@emmahoareau)

Direktno nanošenje hladne vode na kožu je dobro i za predeo oko očiju. Kako hladnoća ima antiinflamatorno dejstvo, hladna voda će pomoći da splasne nadutost ispod očiju. Bolja cirkulacija će kožu učiniti smirenijom. Umiriće kapilare koji se pojavljuju na obrazu, dok će kožom kružiti toplota izazvana hladnom vodom i grejati vam obraze.

Comments