Uskoro će u naše domove uploviti novogodišnja dekoracija – trendovi koji nas očekuju pri ukrašavanju doma su već tu! Još uvek je rano da se upustimo u kićenje jelke i celokupno ukrašavnje životnog prostora, ali svakako nije loše znati koji su trendovi novogodišnje dekoracije ove praznične sezone.

Novogodišnji dekor je odličan način da oživite svoj dom za praznike i zaokružite godinu sa stilom, a dizajneri enterijera već predviđaju trendove za kraj 2023. Naravno, klasična crvena i zelena estetika će uvek grejati naša srca, ali kao ljubitelji dizajna, uzbuđeni smo da vidimo kako nove ideje za ovogodišnje novogodišnje ukrašavanje pomeraju granice očekvanog.

Od neobičnih šema boja do iznenađujućih materijala i završnih obrada, trendovi za novogodišnji dekor inspirisaće vas da rano počnete da širite praznično veselje.

Novogodišnja dekoracija – trendovi koji nas čekaju

Stakleni ukrasi

Prozirnost stakla pruža bestežinski kontrast u odnosu na kitnjasti dekor koji se često koristi za ukrašavanje stolova, ograda i jelki. Takođe, volimo delikatne oblike, prozirne boje i ručno rađene teksture vešto kreiranih staklenih ukrasa. Stvoriće dodir magije bilo gde da su postavljeni. Pored jelke, pokušajte da ih stavite u činije. Staklo je po sebi demonstracija elegancije. Kao umetnička forma, igra se sa refleksijom više nego bilo koji drugi materijal – pojačavajući i prelamajući svetlost proizvedenu od lampica i sveća, koji su glavni aspekti tradicionalnog prazničnog dekora.

Dekor od mesinga i hroma

Dekor od mesinga i hroma će imati upotrebu i posle praznične sezone — jednostavno promenite stil. Zimzelena božikovina u mesinganoj vazi lako se može zameniti cvetovima trešnje na proleće.

Tople nijanse

Upotreba neočekivanih boja, poput nijanse kajsije, koja izgleda toplo i zadivljujuće kad se kombinuje sa tradicionalnim zlatnim, srebrnim i tonovima dragulja ove sezone, biće veliki trend. To je oštar kontrast hladnim spoljašnjim temperaturama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balsam Hill (@balsamhill)

Minimalizam

Ako je stil vašeg doma minimalistički, obradovaće vas da je u trendu baš takav novogodišnji dekor. Prihvatite neutralne tonove i nijanse. Videćemo manje smele zelene i crvene kombinacije i više prigušenog zelenila zajedno sa neutralnim tonovima.

Posuđe u bojama dragulja

Bogati tonovi dragulja: bordo, smaragdna i luksuzni metali su aktuelni ove praznične sezone, a stakleno posuđe je adekvatan način da ispratite taj trend. Iako se čini prazničnim, takvo posuđe je takođe investicija jer ćete ga koristiti cele zime.

Vintage ukrasi

Korišćenje antičkih predmeta je ekološki prihvatljiv način ukrašavanja doma za praznike i prilika za pronalaženje jedinstvenih detalja. Jarko obojeni ukrasi u stilu 1950-ih daće veliki bljesak boje jelki i toplu dozu nostalgije. Potražite ručno pravljene setove ukrasa u lokalnoj prodavnici antikviteta. Takođe, mnoge kompanije prave ukrase inspirisane vintage esetikom.

Cozy praznična spavaća soba

Zašto bi dnevna soba trebalo da dobije sav dekor? Kad otvorite oči u praznično jutro, vrlo je prijatn to učiniti u dekorisanoj spavaćoj sobi. Ključ za postizanje cozy izgleda je unošenje mekih slojeva. Izaberite posteljinu različitih neutralnih boja sa pastelnim tonovima. Izaberite teksture kao što su tkane navlake, ćebad od veštačkog krzna i vezene jastučnice. Ne zaboravite na jastuke! Detalji u vidu metalih akcenata i motiva pahulja mnogo doprinose da krevet postane “praznični”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 12 Timbers (@12timbers)

Pročitajte i ovo: Cozy season: Trikovi u dekoraciji za ušuškanu atmosferu doma

Naslovna fotografija: instagram.com/wonderfulchristmass_

Božica Luković

Comments