Prema poslednjim trendovima, novogodišnji dekor za kuću je inspirisan minimalizmom, skandinavskim stilom i neutralnim paletama boja. To znači da ćemo ove godine svoje domove ukrašavati sa vrlo descentim i prirodnim ornamentima, koji praznicima daju posebnu magiju. Prema podacima sa popularne platforme Pinterest, postoji nekoliko dominantnih stilova ukašavanje, koji su najzapaženiji na ovoj mreži.

Novogodišnji dekor za kuću – Pinterest ideje za ukrašavanje

Novogodišnji venac za vrata

Ne možemo da zamislimo ukrašavanje doma u duhu praznika bez novogodišnjeg venca za vrata! I zaista, s obzirom na to da se nalazi na samom ulazu kuće, ovo je najzapaženiji dekor koji će primetiti svi vaši gosti. I dok na tržištu možete pronaći najrazličitije modele, u poslednje vreme su sve popularniji ukrasni eko-venci koje sami možete napraviti od ostataka cveća, grančica, drveta i konopca. Dobro je znati da ga ne morate isključivo koristiti za ukrašavanje vrata, jer će jednako lepo izgledati ako ga postavite na stočić ili komodu.

Dekor napravljen od prirodnih materijala

Svetski dizajneri nas podsećaju na važnost održivosti i na recikliranje stvari koje, uz malo truda, mogu ponovo dobiti upotrebnu vrednost. Zato je na Pinterestu jedan od najpopularnijih trendova za ukrašavanje doma su zapravo handmade ukrasi. Iako ste možda pomislili da je to rezervisano isključivo za talentovane pojedince, koji imaju spretne ruke, verujte nam na reč da je istina drugačija i da gotovo svako može da napravi ovakav dekor. Sve što vam je potrebno su grančice, šišarke i sušeno voće, poput pomorandži i jabuka, što sve zajedno možete postaviti oko kamina ili na jelku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Re Vert (@re.vert.ph)

Drveni ukras Krcko Orašćić

Drveni Krcko Orašćić je jedan od najpopularnijih primera novogodišnjeg dekora koji možete da pronađete u gotovo svim domovima na zapadu. U mnogim kulturama se veruje da upravo ovaj ukras donosi sreću i prosperitet u dom, kao i da ima moć zaštite. Možete ga postaviti oko jelke ili kamina, a jednako dobro će izgledati i na prozorskom okviru ili na stočiću za kafu.

Boho ukrasi

I dok se novogodišnji dekor trendovi odnose na upotrebu prirodnih ukrasa, Pinterest je otkrio da su ove praznične sezone jednako popularni boho elementi, koji unose pravi festive vajb u vaš dom, a dekor inspirisan boemskim stilom je mahom napravljen od drveta i ratana. Kada je reč o bojama, najpopularniji su eklektični dezeni i jarki koloriti. Zapravo, ne postoji određeno pravilo koje bi trebalo da ispoštujete, stoga, budite kreativni!

Jelka minimalističkog stila

Less is more – poručuju eksperti iz oblasti uređenja enterijera! I zaista, ove godine to dokazuje i jelka koju je poželjno ukrasiti u minimalističkom stilu. Dakle, umesto da ukrašavate jelku raznim šarenim ukrasima, mašnicama i lampicama, razmaknite ukrase i jelku postavite u drvenu korpu.

Vilenjaci

Novogodišnji vilenjaci donose posebno magičnu atmosferu u dom. Ovaj dekor je povezan sa nordijskom mitologijom, prema kojoj se veruje da donosi sreću, ljubav i novac u vaš život. Možete ga postaviti oko jelke, ili u centralnom mestu u domu – na stočić, police ili kamin.

Skandinavski dekor

Skandinavski stil može da bude veoma privlačan tokom praznika i da pretvori vaš dom u pravu oazu! Birajte zelenu, bež ili belu boju, i uparite je sa crvenom, srebrnom ili zlatnom i vrlo lako ćete postići popularnu skandinavsku festive estetiku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MYER (@myer)

Novogodišnji fenjeri

Novogodišnji fenjeri uvek donose dozu luksuza. Ovi šarmantni ukrasi mogu da “začine” centralni deo vašeg doma i stepenište, a jednako dobro izgledaju i kao baštensko osvetljenje. Ukoliko imate klasične fenjere, možete dodati šišarke i mašne kako biste ih transformisali u duhu praznika.

Naslovna fotografija: instagram.com/dearlillie

Kristina Page

Comments