Obrve predstavljaju važan deo lica, zbog čega je vrlo važno izabrati pravi oblik i način stilizovanja, koji će istaći vaše oči. I dok možda imate omiljenu rutinu, dobro je pogledati kakve obrve 2024. godine će obeležiti beauty trendove.

Obrve 2024. godine će se i dalje oslanjati na prirodan i bujan izgled, ali možemo reći da će sada biti još više naglašen! Ključno je da postignete volumen i gustinu, ali bez potrebe za ulepšavanjem i postizanjem savršenog izgleda – jer je cilj da obrve izgledaju “netaknuto”!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BROW ARTIST (@lumybrows)

Dakle, obrve i dalje ostaju vrlo prirodne, sa naglaskom na lakoću i nosivost, ali moramo pomenuti i nešto ekstremniji stil izbeljenih i tankih obrva, koje obično biraju pripadnici grunge i punk stila, kao i svi oni koji vole da eksperimentišu.

Najmodernije obrve 2024. godine će izgledati ovako

Oblik

Tokom 2023, na internetu se pojavilo nekoliko smelih trendova za stilizovanje obrva. Cilj je bio postići savršeno meke, guste i zaobljene. Zahvaljujući popularnoj tehnici laminacije, kao i oblikovanju pomoću sapuna, čini se da su svi imali potpuno isti oblik i stil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TatBrow® (@tatbrow)


Međutim, u 2024. godini se vraćamo svom prirodnom obliku, koji je jedinstven i stvoren da odgovara baš vašem licu. Bilo da imate debele ili tanke obrve, sada je trenutak da prihvatite njihov izgled i karakteristike. I dok smo ih uglavnom puštali da budu što bujnije, u 2024. će biti poželjno da luk oblikujete prema svom obliku lica, odnosno, da izaberete onaj koji vam najbolje stoji.

Najpopularniji oblik predstavljaju ravne obrve koje su najčešće kratke i ne spuštaju se ka dole. Osim što odlično uokviruju lice, one zapravo vizuelno otvaraju oči.  Obrve će i dalje biti pune, ali ne preterano volumenizovane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BROW ARTIST (@lumybrows)

Boja obrva

Budući da su laminacija obrva i oblikovanje sapunom još uvek tražene tehnike za sređivanje obrva, prirodne boje će i dalje biti veoma aktuelne. Pomoću nijansiranja – postupka nanošenja boje za definisanje obrva – možete potamneti svoju prirodnu nijansu dlake, ali budite pažljivi da ne biste postigli previše grub izgled. Kako će glavni trend u stilizovanju obrva u 2024. godini odnosi na prirodan izgled, postoji sjajan način da ih ulepšate. Dovoljno je da svake noći na obrve nanesete hidrantni serum i postići ćete zdrav sjaj i ujedno poboljšati strukturu dlake.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TatBrow® (@tatbrow)

Ako često nijansirate obrve, najbolje bi bilo da se odlučite za kombinaciju svetlih i tamnih nijansi koje ćete nanositi na predeo luka. Na ovaj način, boja će izgledati prirodnije, a postići ćete bolji oblik i strukuturu. Važno je da se prva boja uklapa sa nijansom vaše kose, dok druga može biti nekoliko tonova tamnija ili svetlija.

Popularni tretmani za oblikovanje obrva

Tehnike laminacije i mikroblejdinga će i dalje biti popularne u 2024. godini. Međutim, za razliku od oštrih linija i naglašenog kontrasta, u narednom periodu obrve će biti baršunaste i mekane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TatBrow® (@tatbrow)


I dok je i dalje poželjno da obrve zaščešljavate uvis, što će vam pomoći da postignete puniji izgled dlake, takođe se možete odlučiti za suptilni mikroblejding. Dakle, poželjno je iscrtati obrve, tako da se postigne njihova punoća, ali treba izbegavati preveliko naglašavanje i kontrast.

Pročitajte i ovo: Spider trepavice Anye Taylor-Joy su novi trend, a ovo su načini da ih rekreirate

Naslovna fotografija: instagram.com/lumybrows

Kristina Page

Comments