Slip haljina je, sigurno si i sama primetila, doživela svoj veliki povratak ovog leta, ali ako malo bolje razmislimo i preisetimo se ah-tih-čuvenih devedesetih godina, shvatićemo da je baš ovaj model haljine dominirao kako na pistama modnih kuća kao što su Calvin Klein i Narciso Rodriguez, tako i na crvenom tepihu brojnih svečanih događaja. Tada su slip haljine nosile samo smele trendseterke i veliki modeli poput Kejt Mos ili Klaudije Šifer, a danas, zahvaljujući brendovima Tommy Hilfiger Vetements, slip haljine nose sve devojke kojima je stalo do toga da prate modne trendove, ali i izgledaju savršeno stilizovano uz minimum truda i bez mnogo razmišljanja.

Ako ni sama nisi mogla da odoliš ovom zavodljivom trendu, evo kratke istorije slip haljine, počevši od jednostavnog modela koji je nosila Kejt Mos pa sve do pomalo ekstravagantnog koji je odabrala Kler Dejns.

Na Met Gala balu 1995. godine, Kejt Mos je nosila slip haljinu u nežnožutoj nijansi u kombinaciji sa crnim ogrtačem. Seti se samo prošlogodišnje Met Gale… Kako se vremena menjaju!

Kraljica roka, Kortni Lav, na dodelu Oskara 1990. godine se pojavila u ovakvoj haljini koju je upotpunila tijarom. Pa, kraljica ili šta?!

Od Kejt Mos do Klaudije Šifer Razvojni put slip haljine 1 1 Od Kejt Mos do Klaudije Šifer: Razvojni put slip haljine

Kejt i Naomi su 1993. godine na zabavi jedne modne agencije izgledale kao devojčice! Doduše, haljina koju je Kejt nosila bila je baaaš smela…

Iste godine samo na premijeri filma, ljubičastu plišanu slip haljinu nosila je i Vinona Rajder. Ovaj model je baš u duhu devedesetih!

Od Kejt Mos do Klaudije Šifer Razvojni put slip haljine 2 Od Kejt Mos do Klaudije Šifer: Razvojni put slip haljine

Ne znamo da li nam se više dopada činjenica da je Kejt Mos bila sa Džonijem Depom ili da je nosila ovu fantastičnu sparkly Calvin Klein haljinu!

Sofija Kopola takođe nije odolela slip haljini i to u LBD obliku!

Od Kejt Mos do Klaudije Šifer Razvojni put slip haljine 3 Od Kejt Mos do Klaudije Šifer: Razvojni put slip haljine
Comments