Svaka žena traži odeću koja joj savršeno stoji i čini je da izgleda tanje ili više.  Kada kupujete kaput, važe ona klasična pravila kupovine. Pre svega, probajte različite stilove i oblike pre nego što se odlučite.

Što se tiče samog materijala, treba prvo da se odlučite da li tražite kaput za svakodnevnu upotrebu ili za specijalne prilike. Ako je u pitanju onaj za dan, najbolje je da bude od vune, kašmira, ali i mešavina vune ili npr. poliestera ili najlona, koji jačaju samu strukturu tkanine.

Obratite pažnju i na kroj rukava, jer vam treba udoban kaput koji omogućava normalno kretanje.

Sitna građa: Ako ste sitne građe, idealan izbor za vas je kaput ¾ dužine kao tzv. parka ili mornarska jakna, koje odlično ide na obuću visokih potpetica. Kaput do kolena ističe donji deo tela i on će izdužiti vašu figuru. Ne preterujte sa detaljima oko kragne. Izbegavajte duže kapute jer će vas vizuelno skratiti.

Odaberite kaput prema svojoj građi2 Odaberite kaput prema svojoj građi

Visoka figura: Igrajte se sa volumenom i odaberite klasične duže kapute ili trenč. Imate sreće jer možete da nosite baletanke uz kaput. Kaput A forme baca akcenat na vaše duge noge posebno ako nosite skinny pantalone, uske suknje ili uske haljine.

Zaobljena figura : Ako ste zaobljene građe, da biste vizuelno izgledali mršavije, odaberite kaput koji prati konture vašeg tela. Probajte sa kaputom do kolena jednostavnog kroja. Izbegavajte nabore jer ćete izgledati samo krupnije. Lep kaiš može da pomogne da imate lepšu siluetu i da sakrijete stomak.

Odaberite kaput prema svojoj građi4 Odaberite kaput prema svojoj građi

Dečačka građa: Devojke dečačke i atletske građe trebalo bi da odaberu kroj kaputa koji će dodati obline njihovom telu. Takav efekat imaju kaputi oštrog kroja i sa jakim ramenima. Kaiš na struku naglašava ženstvenost. Kraći kaputi ili jakne odlično pristaju ovakvoj građi, naročito uz skinny džins ili mini suknje.

Ako imate manje poprsje, za vas su kaputi sa detaljima na gornjem delu, a ako imate bujno poprsje, dobar izbor je dublji V izrez ili militari trend koji je aktuelan ove sezone.

Odaberite kaput prema svojoj građi3 Odaberite kaput prema svojoj građi

Izvor fotografija: unsplash.com

Comments