Kada su u pitanju stajlinzi za žurke, postoji nekoliko sigurnih opcija koje će vam omogućiti da zasijate, koja god da je prilika u pitanju. Ove sezone, poznate ličnosti, influenseri i veliki modni brendovi su pribegli jednom možda neočekivanom trendu, koji će svakom stajlingu doneti futuristički vibe, a to je odeća metalik boje.

Svi smo svesni koliko trendovi brzo odlaze i dolaze (hvala TikToku), ali postoje određeni ritmovi i boje koji se ponavljaju svake godine – a nepisano pravilo je da će se metalik i srebrni komadi vratiti uvek tokom praznične sezone. Ipak, ta ideja će se promeniti u 2023. godini, jer srebrni komadi odeće dominiraju modnim pistama za prolećne kolekcije, uključujući i velike brendove kao što su Gucci, Versace, pa čak i Chanel, koji se često oslanja na klasične komade.

Odeća metalik boje – kako je nositi?

Pored toga što su metalik i srebrni komadi odeće rezervisani za specijalne prilike i žurke, postoje i mnogo suptilniji načini da ih inkorporirate u svoje dnevne autfite – jer zašto da ne?! Pored odeće, ove godine je opsesija metalik bojama preneta i na aksesoare i cipele, što su sjajne vesti, jer to znači da ih možete uključiti u vaš stajling čak i u vidu najmanjih komada.

Izdvojeni srebrni komadi

Ovo je možda i najlakši način da nosite srebrnu odeću u vidu dnevnog stajlinga. Izaberite jedan odevni komad koji posebno sija, a zatim ga prigušite “običnijim” komadom zagasitih boja. Na primer, metalik suknju možete dobro ukombinovati sa tamnoplavim džemperom i crnim hulahopkama.

Pročitajte i ovo: Modni trendovi za 2023. koje nam je donela Nedelja mode u Kopenhagenu

Srebrne haljine

Ako vam je prva pomisao na srebrne haljine doček Nove godine, ne brinite, razumemo vas. Ipak, veliki broj dizajnera je zamislio ovaj odevni komad na novi način, i to kao nešto što ne morate da sačuvate isključivo za kraj godine. Zbog toga preporučujemo da razmislite o plisiranoj srebrnoj haljini koja bi trebalo da se pojavi makar jednom u sklopu vašeg stajlinga tokom godine, makar i ako je rezervišete samo za venčanje ili žurku.

Srebrne cipele

Nema komada koji toliko vrišti “disko”, kao što su srebrne, reflektivne cipele sa platformom. Iznenadićete se, ali one se mogu uklopiti u veliki broj atufita, a možete ih nositi u jednostavnom izdanju, ili nešto ekstravagantnijem – kao što su na primer modeli sa mašnama.

Srebrni nakit

Kada je u pitanju nakit, zlato već neko vreme dominira modnim svetom, ali izgleda da je vreme da dopustimo srebru da i ono malo zasija – bilo u vidu dramatičnog “kostimskog” nakita ili svakodnevnih minđuša.

Srebrne torbe/torbice

Još jednom, izdvajamo aksesoar koji je obično rezervisan za velike i važne proslave, ali i noćne izlaske. Ipak, dizajneri, kao što su Gucci i JW Anderson, odlučili su da ih ponovo vrate u modu, i interpretiraju na svoj način, što znači da očekujemo da ih vidimo u garderoberima širom sveta kao savršeni dodatak jednostavnom ili extra stajlingu.

Metalik boje u vidu ukrasa i tkanina koje su spremne za zabavu dominirale su modnim trendovima poslednjih nekoliko sezona — od odeće i nakita za telo, sve do perja i šljokica — tako da se ovaj trend samo pridružuje bezbroj mogućnosti za prolećne noći koje su pred nama.

Ipak, za razliku od suknji sa resama i mrežaste odeće koje smo do sada mogli da vidimo, metalik boje nude veću nosivost. Da, izbor tkanine može biti too much, ali postoje stilske opcije koje ga čine “bezbednim” za ulice. Za koji god način da se odlučite da nosite nosite ovaj trend, nećete pogrešiti, i neće biti previše, jer ako su se dizajneri i influenseri složili sa trendom, onda sigurno znamo treba da ga prihvatimo.

Pročitajte i ovo: Prolećni trendovi za 2023. koje ćemo videti svuda oko nas

Naslovna fotografija: pinterest.com/bedazelive

Nenad Grubanoski

Comments