Odeća u Pantone bojama koje su popularne ovog proleća može vas inspirisati da isprobate kako vam stoji nijansa koju inače ne nosite toliko često. Nekada je baš to ono što vam treba da “razdrmate” svoje odevanje tokom tople sezone.

Pantone Color je sistem za usklađivanje boja koji se univerzalno koristi u mnogim industrijama, uključujući modu, štampanje, grafički dizajn, farbanje i industriju šminke, između ostalog. Izumljen ranih šezdesetih prošlog veka, Pantone Matching Sistem (PMS) omogućava dizajnerima da koriste određene boje bez obzira na proces njihove proizvodnje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARIE TRAINA (@marietrna)

Svaka boja u Pantone Matching sistemu ima jedinstveni broj, koji omogućava tačno podudaranje svaki put kad se koristi. Od 1999, Pantone Color Institute predviđa boju godine, postavši kulturni fenomen koji čekaju dizajneri, kreatori i entuzijasti boja širom sveta.

Međutim, Pantone Color Institute ne objavljuje samo boju godine, već posle svake nedelje mode takođe izdvaja nijanse koje su dominirale na pisti. Često su to nijanse koje možda još niste otkrili, a izgledaju raskošno i osvežavajuće.

U paleti mnogobrojnih Pantone boja, izdvojili smo šest koje su idealne za proleće – i za svaku su WNB stilisti pronašli zanimljiv odevni komad iz domaće ponude. Od mediteranskog plavetnila koje jedva čekamo uživo da vidimo ovog leta, do boja prolećnog cveća, sigurni smo da ćete pronaći nijansu za sebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Degen (@tim.degen)

Odeća u Pantone bojama idealnim za proleće – sa domaćeg tržišta

Capri blue: Barbara Bui bluza u obliku pelerine (MiaMaya)

Ova nijansa nas asocira na leto i Mediteran. Jarkoplava Pantone Capri Blue podseća na azurne vode Plave pećine italijanskog ostrva. U toj očaravajućoj boji, pronašli smo bluzu u formi pelerine, otvorenih leđa, modne kuće Barbara Bui.

b1 ezgif.com webp to jpg converter 1 Capri Blue, Desert Flower, Orangeade: Odevni komadi u Pantone bojama za proleće

Desert flower: Reserved predimenzionirani kišni mantil

Pantone Desert Flower je zadivljujuća ružičasta nijansa, koja simbolizuje vitalnost i otpornost. Predstavlja cvetanje pod suncem i oličava duh sezone, unoseći osećaj topline i živahnosti u modu. Označava otklon od hladnijih tonova, pa je idealna za proleće. Nosite je u vidu vanvremenskog odevnog komada – trench mantila.

b2 1 Capri Blue, Desert Flower, Orangeade: Odevni komadi u Pantone bojama za proleće

Lemon: Zara pidžama košulja od satena

Pantone Lemon oličava optimizam, energiju i kreativnost. Od ležerne do formalne odeće, Lemon nijansa može postati osvežavajuća boja za osnovne odevne komade u garderobi – poput košulje opuštenog kroja iz Zare.

b3 Capri Blue, Desert Flower, Orangeade: Odevni komadi u Pantone bojama za proleće

Mint: Mango satenska haljina zvonastih rukava

Baš kao menta u koktelu, ova nijansa hladi, osvežava i, kako kaže Pantone, „donosi dašak svežeg vazduha“. To može biti baš ono što vam treba za večernje prilike, kao odmak od neutralnih boja – zato stilisti predlažu glamuroznu Mango haljinu.

b4 1 Capri Blue, Desert Flower, Orangeade: Odevni komadi u Pantone bojama za proleće

Orangeade: Reserved džemper sa “ve” izrezom od viskoze

Pantone Orangeade je “slatka” i blago oštra crveno-narandžasta nijansa sa „voćnim citrusnim dodirom“. Mi smo u Reserved kolekciji pronašli ležerni džemper od viskoze u ovoj nijansi, idealan za prohladne prolećne večeri.

b5 Capri Blue, Desert Flower, Orangeade: Odevni komadi u Pantone bojama za proleće

Pastel lilac: Reserved maksi-haljina sa naborima

Ova nežna i puderasta nijansa lavande odražava suštinu prolećne i letnje mode, koja treba da bude vedra i lagana. Takođe predstavlja besprekoran izbor za svadbe, tako da vam predlažemo blago asimetričnu, laskavu Reserved haljinu sa naborima.

b6 1 Capri Blue, Desert Flower, Orangeade: Odevni komadi u Pantone bojama za proleće

Pročitajte i ovo: Baby plava je najpopularnija boja proleća, a ovo su predlozi kako da je nosite

Naslovna fotografija: instagram.com/marietrna

Božica Luković

Comments