Kao što je činjenica da su vas odluke koje ste donosili u prošlosti dovele tu gde se sada nalazite, tako i odluke koje sada donosite, usmeravaju budući razvoj događaja. Možda to izgleda kao neprekinuti niz planiranja, rada i zalaganja, pravljenja kompromisa, popravljanja grešaka, ali sadašnji trenutak vam daje veliku šansu – svakodnevno. 

Možda godinama zapravo niste ni donosili odluke, samo ste puštali da vas nosi tok, ili ste se više klizali po blatnjavoj nizbrdici, nošeni okolnostima, sputani strahom i nedostatkom inicijative i jasnoće uvida. Ali najverovatnije je da ste malo upravljali svojim životom, a malo se prepuštali bujici, možda u različitim aspektima života, a možda u svima. Čak i najodlučnija osoba povremeno „prokliza“, možda jer nije sigurna u svoje odluke, a možda jer nema snage da se opire bujici. 

Mnogi ne vole da se suočavaju sa svojim pogrešnim potezima i lošim odlukama, da ne bi probudili stara žaljenja – ko zna kuda bi vas odveo život, da ste u nekim situacijama postupili drugačije. A svakako nije daleko pomisao da bi vas odveo na neko bolje mesto. To je neprijatna pomisao. Međutim, u njoj se krije pokretačka snaga – jer, sada ste tu gde jeste i svakako ćete nastaviti napred, jer se život ne odvija unazad. Zato možete danas da donesete neke odluke zbog kojih ćete se bolje osećati sutra. 

Comments