Znamo da kada gledate prijatelje koji stalno putuju negde može da bude teško. Međutim, ako nemate dovoljno slobodno vremena, ili trenutno niste u mogućnosti da izdvojite novac i za godišnji odmor, postoji način kako možete da ga provedete kod kuće, a to je – staycation.

To što nećete odlaziti dalje od svoje kuće ili stana, ne mora da znači da se ne možete zabaviti, a da istovremeno dobijete osećaj luksuza i posebnosti. Iz tog razloga smo odlučili da vam napravimo listu predloga šta sve možete uraditi kod kuće – bilo sami ili sa prijateljima.

Organizujte tematsku večeru

Jedan od najboljih delova svakog odmora je zasigurno i hrana. Međutim, ako niste u prilici da budete na priobalju i uživate pored vode u hrani sa svojom omiljenom osobom, predlažemo da pozovete najbliže prijatelje ili partnera na večeru koja će imati određenu temu. Ako ste u raspoloženju za plažu, možete da napravite svoj omiljeni koktel, sveži gvakamole ili nešto slično što vas asocira na njih. Servirajte različito povrće, zajedno sa fetom i pita hlebom i osetite duh Mediterana u vašoj trpezariji. Čitavo veče možete upotpuniti specijalno napravljenom muzičkom plejlistom i dekoracijom, tako da ćete vi i vaši gosti biti direktno transportovani na destinaciju vaših snova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ℂ (@luckycat.plantbased)

Razvijajte određene veštine

Ako odlučite da svoje vreme za odmor provedete sami, uvek se možete prepustiti razvijanju određene veštine. To, na primer, može biti kuvanje, pa se možete upisati na privatne časove kuvanja, ili pak pratiti online tutorijale i rekreirati recepte koji vam deluju zanimljivo. Ovo vas takođe može motivisati da probate različite svetske kuhinje, te na taj način možete doživeti iskustvo određene države, umesto putovanja.

Pročitajte i ovo: Lagani recepti koje možete da pripremite kada vam nije do kuvanja

Ako ipak želite nešto drugačije, uvek možete da budete malo kreativni i odmorite mozak uz slikanje, crtanje ili vajanje. U ovom slučaju se, takođe, možete upisati na časove u nekom ateljeu, ili pratiti nečije instrukcije putem videa na YouTubeu. Osim što ćete lepo provesti vreme, nakon toga ćete imati i sjajne dekoracije koje možete da postavite u svom domu.

Napravite bioskopsko veče

Nije nam preostalo još mnogo toplih dana, ali ako imate dvorište, možete organizovati bioskop na otvorenom. Ipak, ako nemate projektor ili ne želite da iznosite svoj veliki TV van kuće, uvek možete sve organizovati i u dnevnoj sobi. Nakupujte što više grickalica, slatkiša, pića i poređajte stolice, jastuke i ćebad, kako biste svojim gostima pružili ultimativni komfor. Možete čitav prostor ukrasiti i visećim lampicama, pa da na taj način, sa ugašenim svetlima, doprinesete čitavoj atmosferi. Izaberite dobar film, i to je sve što vam treba. Kada se radi o ovakvoj organizaciji, ne postoje nikakva pravila – radite šta vam je volja!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DECOR STEALS (@decorsteals)

Organizujte piknik

Piknik je uvek dobar način da se zabavite sa prijateljima. Bilo da organizujete piknik na plaži, u parku, ili u svom dvorištu, preporučujemo da obratite pažnju i na najsitnije detalje prilikom planiranja, kako biste što više poboljšali celokupno iskustvo. Umesto što ćete uzeti ćebe i postaviti ga na pod, možda možete uzeti tanji tepih ili stazu na koji ćete poređati različite jastuke za svoje goste. Isto tako, nemojte koristiti jeftine plastične čaše i pribor, već ponesite ono što imate kod kuće – staklene čaše, tanjire, omiljeni pribor za jelo i slično. Što se tiče hrane, za piknik je uvek dobra ideja napraviti daščicu sa sirevima, hlebom i mini-povrćem, i, naravno, ponesite vino.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carbonell (@carbonell_es)

Uplatite dan u spa centru

Poseta spa centru vam može pružiti ultimativno osećanje odmora. Bilo da se odlučite da odete u spa centar ili organizujete spa dan u svojoj kući, zaslužili ste malo nege. Sebi organizujte dan ispunjen masažama, tretmanima za lice, manikirom ili bilo čim drugim što vama zvuči luksuzno. Briga o sebi je najbolji način da se malo isključite iz obaveza i buke svakodnevice (tako da preporučujemo da isključite telefon u toku ovog perioda).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kimi (@kimiskinuk)

Ako vam se ovo dopalo, pročitajte i: Niste lenji ako dozvolite sebi da se odmorite

Naslovna fotografija: instagram.com/kosmetiktestcom

Nenad Grubanoski

Comments