Brend Lindex organizovao je #LindexFashionTalk panel, u okviru kog su poznate modne influenserke razgovarale na temu održive mode, kao i o tome na koji način različite odevne kombinacije iz Lindex asortimana odgovaraju na potrebe kupaca. Lindex Fashion Talk panel održan je u novootvorenoj prodavnici u šoping centru Ada Mall. Ovim povodom je predstavljena i nova ekskluzivna letnja kolekcija švdeske dizajnerke Malin Andren.  

Moderator panela, voditeljka Marija Veljković i učesnice panela, voditeljka Kristina Radenković, stilistkinja Kristina Bekvalac i influenserke Tijana Milovanović, Doris Galijašević i Tatjana Stojanovski, između ostalog su govorile o tome koliko je važno imati u ponudi odeću koja odgovara različitim građama tela, koja je viskog kvaliteta i izrađena od prirodnih materijala. Posebna prednost brenda Lindex leži u činjenici da je 96% pamuka koji se koristi, iz obnovljivih izvora,  55% odevnih komada Lindex asortimana su napravljeni od obnovljivih materijala, dok je je garderoba od pamuka za decu napravljena od 100% organskog pamuka.

Transparentno poslovanje je ključ našeg uspeha i zasnovano je na tri oblasti delovanja – osnaživanju žena, preduzimanju akcija za očuvanje prirode i poštovanju ljudskih prava. Sve što radimo u Lindex-u, radimo za žene, ali i za buduće generacije koje dolaze pridržavajući se osnovnih principa održivog razvoja. Kako bismo smanjili štetni uticaj proizvodnje, mi radimo na povećanju upotrebe biorazgradivih materijala. Tako smo upotrebili plastiku za izradu recikliranog poliestera, koji koristimo za modne detalje na našim haljinama i delovima nakita. Na taj način smo reciklirali 16 miliona PET boca.”  

LindexFashionTalk e1559902468443 Održiva moda kao inspiracija brenda Lindex

Vizija brenda Lindex je da osnaži i inspiriše žene, ma gde se one nalazile. Mogućnost da jedan odevni komad mogu nositi u različitim kombinacija i na različite načine, inspiriše žene i daje im šansu da razvijaju svoje potencijale, a u isto vreme njihov garderober čine održivim. Nova letnja kolekcija koja je predstavljena ovom prilikom je fantastičan miks dezena i boja u duhu leta. Osnaživanje i motivisanje žena je ono na čemu se temelji poslovanje brenda Lindex, a inspirativni modeli letnje kolekcije by Malina su upravo namenjeni samosvesnim i osvešćenim ženama.

Ovim događajem, obeleženo je i  i otvaranje nove, do sada najveće Lindex prodavnice na tržištu Srbije.

Za informacije o aktuelnoj ponudi Lindexa u Srbiji, pratite našu FB stranicu: facebook.com/LindexSrbija, kao i Instagram nalog: Lindexsrbija kao i lindex.rs online shop.

Comments