Zaboravite na blanš jer scenu zauzima novi prolećni trend zbog kog ćete na ulicama viđati sijaset brineta koje izgledaju kao da su iz old money porodica – ali ne dajte da vas zavaraju – to je samo ruka veštog frizera i mnogo, mnogo, maske i ulja za kosu.

Naravno, sve je počelo TikTok opsesijom ONIMA koji novac nose sa stilom, pa tako stalno na ovoj mreži viđamo kompilacije na temu old money odevne estetike, što ne čudi jer svi želimo da delujemo kao da znamo šta radimo, a nadasve umemo da zaradimo i zarađeno potrošimo. Ipak, oni kojima je stalo do mode znaju da nije sve u autfitu jer je krupan i nezaobilazan modni detalj, zapravo, kosa. Jedna “bogata naslednica” ne voli ništa što je pohabano i iskrzano, pa tako ni dlaku na glavi koju smo spalile blanšom.

Šta podrazumeva old money hair trend?

Sjajan primer kose kakvu u stvari želi “bogata naslednica” jeste ono što vidimo na glumici Anne Hathaway. Sjajna i luksuzna čokoladna boja, a kod brinete se sjaj postiže čestim hidriranjem dlake i još češćom upotrebom ulja za kosu, kako bi čokolada mamila odsjajem na prolećnom suncu.

Drugim rečima, mora da deluje kao da se ne trudite oko nje, a opet je savršena. Vaš trud oko kose mora da bude izuzetno posvećen i intenzivan u četiri zida, ali kad izađete među ljude želimo jedino uverljiv I woke up like this stav.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway)

Čokoladni sirup kosa

Važno je napomenuti da je trend koji dominira uspeo da iznedri dve varijacije na temu, koje su stekle autonomiju i zavladale nezavisno od tvorca, a sve to zbog žena koje obožavaju plave tonove i ipak neće tako lako da ih se odreknu. Razumljivo, ipak svetli pramen znači više uzbuđenja jer je opštepoznato da se plavuše najbolje zabavljaju.

Tako je Hailey Bieber, koja piše svoje modne zakone i donosi trendove da bismo kasnije mogli opsednuto da ih kopiramo odlučila da eksperimentiše sa čokoladnim nijansama i plasirala čokoladni sirup kosu. Nju ćete prepoznati po tamnom tonu braon nijansi, kojima toplinu daje svega nekoliko efektnih svetlih pramenova. Dakle, glavni postulat čokoladne sirup kose – tamno, ali ne i hladno jer ipak smo na pragu proleća.

Latte brineta

Ako vam se iz proleća žuri do leta, možete to da učinite efektom vremeplova. Često priželjkujemo da imamo moć putovanja kroz vreme, a šta ako vam kažemo da je to delimično moguće? Verovali ili ne – pomoću farbe za kosu, folije za pramenove i dobre volje frizera. Dakle, tri su stavke neophodne da protrčite nekoliko meseci unapred, a evo i kako. 

Za primer uzimamo pevačicu Ritu Oru koja je iz plave prešla u braon, ali tako da se ipak ne odriče svetlog u potpunosti. Braon nijansa prošarana svetlim karamel pramenovima je sve što vam treba da biste imali ono što nas zimi rado podseća na leto jer kosa izgleda kao osunčana usled celodnevnih odlazaka na plažu tokom kojih je „posvetlela“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)


Ipak, trend je ime dobio po latte macchiato kafi jer zašto da mučimo sebe idejama o moru i plaži kad smo prevalili tek polovinu puta i našli se na pragu proleća? Zato, uzmite u ruke svoje omiljeno piće prošarano karamelom za poneti i – pravac frizer.

Pročitajte i ovo: Ideje za bob frizure koje će vašoj kosi dati najveći volumen

Naslovna fotografija: instagram.com/annehathaway

Milana Petković

Comments