Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

One su promenile modu zauvek (1. deo)

One su promenile modu zauvek (1. deo)

Biti žena nije nimalo lako. Svejedno je čime se bavite, da li ste domaćica, lekarka, pisac, pravnica, ma šta god, jer sve dok ste žena biće vam teže. Moraćete duplo više da se trudite da biste postigle ono što ste zacrtale. Ako pak odlučite da igrate na sigurno i bavite se nekim ženskim zanimanjem, kakvo je recimo modni kreator, ni onda vam neće biti lako, jer se i tu ugurao suprotni pol. Bilo kako bilo, danas je dan da ih malo izguramo odatle, bar što se ovog teksta tiče, stoga pa-pa dragi moji muškarci. Danas je dan za dame i to one najbolje, najhrabrije, dame koje su promenile tokove mode. Nijh 25, zaslužile su da budu večita inspiracija svim budućim damama kojim god se poslom bavile.

Madlen Šerui (Madeleine Chéruit), bila je prva žena na čelu jednog modnog salona na prelazu iz 19. u 20. vek i može se reći da je ona utrla put drugim dizajnerkama.

Fotografija br.1 One su promenile modu zauvek (1. deo)

Madlen Šerui

Žana Pakin (Jeanne Paquin), francuska dizajnerka, koja se u istoriju mode upisala praveći večernje haljine u pastelnim bojama inspirisane 18. vekom. Pored toga ona je svoje modele, obučene u te haljine slala na društvene događaje poput opere ili trka, kako bi je promovisali.

xWrI8URc One su promenile modu zauvek (1. deo)

Žana Pakin

Koko Šanel (Coco Chanel), žena kojoj predstavljanje nije potrebno. Njen uticaj na modu je danas jači nego ikada, a modna kuća, čiji je ona osnivač, jedna je od najuglednijih u svetu. Ostaće upamćena po načinu na koji je integrisala muške i sportske odevne elemente u žensku odeću, kao i po legendarnoj maloj crnoj haljini.

Fotografija br.3 One su promenile modu zauvek (1. deo)

Koko Šanel

Žana-Marija Lanvin (Jeanne-Marie Lanvin), još jedna dizajnerka čija je modna kuća opstala sve do danas i koja je takođe bitan činilac današnje modne scene. Počela je šijući odeću za svoju kćerku, a kasnije i za ugledne žene širom Evrope. Pored odeće, dizajnirala je i parfeme i stvari za kuću, te se smatra za prvog dizajnera koji je video potencijal lifestyle brenda.

Fotografija br.4 One su promenile modu zauvek (1. deo)

Žana-Marija Lanvin

Elza Škjapareli (Elsa Schiaparelli), bila je prva avangardna modna dizajnerka. Popularizovala je način izlaganja i prodaje garderobe u buticima. Igrala se printovima, a dugmad je koristila kao broševe. Naučila nas je da budemo drugačiji.

Fotografija br.5 One su promenile modu zauvek (1. deo)

Elza Škjapareli


Mihajla Zečević. Živi u Beogradu i voli da piše. Ne koristi pero već tastaturu. Zato je i pokrenula blog “Belgrade fairy“. Nije zaljubljena u Rajana Goslinga i Pariz. Inspiraciju ne nalazi u Odri Hepbern. Ne voli vino, sneg i duge setnje pored mora.

Editors choice