Koliko ste puta na internetu pretraživali načine i trikove za brži rast kose, a da apsolutno sve postignete prirodnim putem? Pronalazili ste rešenja u šamponima, losionima, gelovima, sami pravili svoje maske i sve to su bili proizvodi koji su nakon izvesnog vremena donosili rezultate, ali se čini kao da nikada niste došli do one željene dužine, pa ste ipak prestajali da verujete da vaša kosa može biti duga, sjajna i zdrava.

Devojke s dugom kosom obično imaju propratnu priču, a to je da se od detinjstva nisu šišale i da su uvek održavale dužinu, dok ste vi, spletom čudnih okolnosti ili ideja imali različite životne faze. Od kratke plave kose, do još kraće crvene nakon koje dolazi faza lečenja kose i povratak u smeđu. Odmah nakon što ste kosu učinili zdravom i pustili je malo duže od ramena, došao je trend kratkog boba koji niste želeli da izbegnete.

Sve ovo su faze kroz koje većina devojaka prolazi, i potpuno je legitimno da u svoju svakodnevicu unesete radost i pozitivnu energiju, a ako je vaš ventil upravo farbanje kose, onda sigurno niste grešile! Ipak, sad ste u mirnoj fazi i definitivno ste odlučili da negujete i puštate kosu, pa su vam potrebni saveti kako da to učinite, a da efekat bude odmah vidljiv.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MODEL ▪️CONTENT FOR BRANDS (@nnastaciia_)

Da li postoji čudesan tretman ili magične reči zbog kojih će vam kosa porasti za dan?

Odgovor je i više nego jasan – ne. Nemoguće je da napravite bilo kakvu promenu za dan, ali svakako da postoje adekvatni tretmani koji će ubrzati sam proces. Ipak, pre bilo kakvog tretmana jasno je da je potrebna dobra osnova, što svakako znači da ćete pre kupovine proizvoda i zakazivanja otići na blago oblikovanje kose i rešavanje suvih i ispucalih krajeva.

Tretmane birate u dogovoru sa svojim frizerom, ali svakako počnite od onih koji dubinski hidriraju teme i daju osećaj blagog pilinga. Nakon toga, možete krenuti i sa tretmanima za brži rast kose.

Pročitajte i ovo: Mikrohajlajting – trik koji će vam dati nebeski sjaj na licu!

Šta je važno da znate?

Tretmani sami po sebi nisu dovoljni i zato morate da promenite određene životne navike i da probate da smanjite unos kofeina, alkohola, nezdrave hrane i, naročito, nikotina. Pored toga, ako ste pristalica dijeta, na njih zaboravite jer nijedan organizam ne zaslužuje da bilo šta trpi. Napravite balans i unosite zdrave namirnice i dovoljno vode u toku dana, ne dozvolite da se ograničavate hranom, ali se trudite da bude raznovrsna i puna proteina.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели I am Risulya (@ri__rai)

Dovoljno sna i vitamina za zdravu kosu

Celokupan način vašeg života utiče i na vašu kosu, pa sigurno znate da usled velikog stresa može doći do njenog gubitka. Zato, spavajte dovoljno i redovno unosite vitamin C, ali i druge vitamine. Na kosu sve utiče i zato isplanirajte svoj dan, nedelju, mesec, promenite navike za koje ste svesni da nisu dobre po vas i tako ćete ostvariti ne samo značajne rezultate u pogledu rasta kose, već ćete primetiti i da se osećate lepše i zdravije – samim tim, bićete zadovoljniji sobom.

P. S. Ulja za rast kose su svakako poželjna, ali sa njima budite umereni – nanosite ih jednom u dve nedelje od korena do kraja. 

Pročitajte i ovo: Štipaljke za kosu su ponovo IN: Ovo su najlepše frizure, a veoma se lako prave

Naslovna fotografija: instagram.com/nnastaciia_

Dragana Stojanović

Comments