Nova godina je samo broj na kalendaru, a ako je išta više od toga, onda je razlog da se potrudite da izgledate što bolje možete za doček i sve reprize koje ste rešili da pohađate. Negde u sebi nosimo ideju da sa novom cifrom zaista nešto počinje i to nas motiviše da donosimo odluke o pozitivnim promenama, da pravimo liste i svečano objavljujemo celom svetu kako ćemo u novoj godini biti, ako ne baš nova osoba, a ono osoba puna nove energije najboljih namera. Lepo je kad se tako osećate, ali u suštini, stvari se samo nastavljaju, prilično po inerciji, a menjaju se na bolje samo uz veliko zalaganje, ozbiljan rad na sebi, čvrstu volju, hrabrost i disciplinu. Tamo gde ste bili labavi prošle godine, bićete i sledeće, jer slabosti neće nestati samo zato što ste vi puni dobrih namera. Ono dobro što možete da uradite za sebe, jeste da sebi oprostite zbog raznih gluposti koje ćete praviti i sledeće godine.

Oprostite sebi zbog gluposti koje ćete praviti i u Novoj godini2 Oprostite sebi zbog gluposti koje ćete praviti i u Novoj godini

Oprostite sebi što ćete se (opet) zaljubiti u sasvim neodgovarajuću osobu

Da možete da izaberete u koga ćete se zaljubiti, da najpre procenite nekog i zaključite da će biti dobar partner i da se onda zaljubite u njega, vi biste to uradili. Ko ne bi? Ali ne možete. Možda neko može, međutim, to je redak talenat i još ređe postignuće, pa ako se trudite da to naučite, a ne ide vam, oprostite svom srcu što je tako loš učenik. Osećaćete se poraženo, kad posle tri pokušaja viđanja i zbližavanja sa muškarcima koje procenjujete kao odgovarajuće partnere, pouzdane, vredne pažnje i poverenja, odlepite na četvrtog, koji je u dlaku isti kao i ona prethodna trojica za kojom ste prošle godine serijski odlepljivali. Nešto vitalno u vama bira pogrešne tipove, jer oni izazivaju to uzbuđenje, zanos, adrenalin, tu hemiju na kojoj volite da se vozite. Pa vozite se. Ako ljubav treba da bude razumna i dosadna, onda možda i nije za vas. Razmišljajući na ovaj način imate velike šanse da otkrijete šta je ono što stvarno cenite i koliko ste spremni za to da platite.

Comments