Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Vreme letnjih odmora polako se približava, a sa njim i odlasci u agencije, potom rezervacije, i kada ste završili sa organizacijom i planiranjem svog savršenog odmora, ostalo vam je pakovanje, koje je odlična zabava ukoliko sve obavite bar nedelju dana unapred.

Organizacija i jedan dan jesu sve što vam je potrebno da biste imali savršene kombinacije na odmoru i, naravno, sve potrebne stvari bez kojih se ne biste tako dobro proveli. Pa da krenemo sa mojim iskustvom.

8352141d Organizacija pakovanja za putovanje

Pre nego počnete pakovanje, napravite listu stvari koje ćete poneti na odmor

U srednjoj školi sam sve ostavljala za dan pred put. Moja mama bi se svake godine naljutila na mene, jer bih joj gomilu stvari dala da pere noć pred ekskurziju. Rezultat neorganizovanosti bio je taj što bih zaboravila sve te stvari na štriku u pet ujutru kada bih kretala na put. Tokom godina naučila sam dosta toga, postala organizovanija i osnovala nepogrešivu tehniku pakovanja.

Pre nego što počnete pakovanje, napravite listu. Podelite vreme putovanja na dnevno i večernje. Tako da ćete, ako idete na sedam dana, sigurno imati sedam dnevnih i sedam večernjih kombinacija. Nosite odeću koja se lako kombinuje, tako da vam nikada neće biti potrebno više od pet pari cipela i tri različite torbe.

Nakon što ste smislile odevne kombinacije, možete svaku pojedinačno uslikati telefonom (kao mali podsetnik i na odmoru) i zapisati na papir pojedinačne komade odeće koje morate staviti u kofer. Tako, kada se budete pakovali, nećete ništa izostaviti, samo pratite listu.

Započnite pakovanje sedam dana unapred tako da i dalje imate vremena za dodatno pranje nekih stvari ili traženje svoje omiljene majice bez koje kombinacija nikako ne ide. Kada ste završile sa listom, pakovanje može da počne.

– Svu obuću stavite u platnene kese u kojima uglavnom i dolaze. Ako ih nemate, spakujte je u jače kese koje će izdržati do povratka.

– Velike stvari, cipele i torbe stavite na dno, jer se sve ostalo može lako uglaviti oko njih.

– Nakit ponesite u kartonskim kutijama da ne bude pretežak, neka to budu kutije od čokolada, bombonjera, futrole za naočare, u zavisnosti od toga koliko vam mesta treba.

– Sve vredne stvari idu u ručni prtljag, ne samo one materijalne nego i one sentimentalne vrednosti. Vredan nakit uvek ponesite u ručnom prtljagu da vam se ne bi otežale okolnosti u slučaju da se kofer zagubi.

– Pasoš i kreditna kartica jedine su dve stvari koje je teško nadoknaditi. Zato, kada izlazite iz kuće, neka vam samo ova dva predmeta budu na umu. Naravno da nije zgodno tražiti četkicu za zube po prodavnicama kada ste tek stigli na destinaciju, ali to možete nadoknaditi, a pasoš i karticu ne.

– Sve tečne proizvode u koferu nosite u plastičnom neseseru – ako se nešto prospe, makar neće isflekati vašu odeću. Ovo naročito važi za let avionom.

– Ako pakujete nešto što se lako gužva, to stavite poslednje, na vrh svega ostalog u koferu. Ostavite to za dan puta, sa ceduljicom na koferu da ga ne biste zaboravili.

– Razmišljajte o zemlji putovanja. Šta vam sve treba? Evropa, Engleska i Amerika imaju različite utičnice, možda nije loše da pogledate adaptere za električne uređaje.

– Koje su to stvari koje uvek zaboravite? Punjač za mobilni? Foto-aparat? Četkica za zube? Učite na greškama. Stvari koje pakujete na dan puta napišite na papir i stavite na vrh kofera.

– Ako napravite listu sedam dana unapred, imate dovoljno vremena da dodate sve što vam padne na pamet i tako ništa ne zaboravite. Da li ste poneli svu odeću, obuću, torbe, modne dodatke, lekove, flastere, elektroniku? Podelite sve u posebne grupe.

Ukoliko letite avionom, ne zaboravite da stavite kofer na vagu i uklopite se u dopuštenu težinu prtljaga te avio-kompanije. Ne zaboravite da se opustite i uživate na putovanju, jer gde god da odete, postoje prodavnice i bez svega se može, ali osmeh je najbitniji.


Tamara Kalinić, ni kao mala nije krila svoju fascinaciju kozmetikom njene majke. Danas živi u Engleskoj i svoju ljubav je proširila i na modu što se može videti na njenom blogu Glam and Glittter4ever. Voli putovanja, ima velike snove i vodi se čuvenom izrekom :”Trnovit je put do zvezda”.

cleardot Organizacija pakovanja za putovanje

Editors choice