Brazilska depilacija poznata je kao način za odstranjivanje dlaka podjednako opasan koliko i lep. Opasnosti ste same svesne, ali je efekat zaista zadovoljavajući, prizor lep, a osećaj sreće nemerljiv. Međutim, ovaj način uklanjanja dlačica sa intimne regije, povećava rizik od raznih infekcija, pa i od kožne infekcije.

Samo se najhrabrije odluče za tehniku uklanjanja brazilskim voskom. To baš i nije zabavan način na koji biste utrošili svoje vreme, a opravdava skroz rečenicu “Lepota boli”.

Ukoliko se spremate za svoju prvu brazilsku depilaciju ili planirate da idete, a želite da ovo ne bude još jedno neprijatno iskustvo u nizu, poslušajte sledeće savete.

Preskočite kafu

Naravno, neki od nas ni za živu glavu ne propuštaju jutarnju kafu, ali kofein nije dobar ukoliko se spremate za brazilsku depilaciju. Kofein može učiniti vašu kožu osetljivijom i ovaj proces može biti bolniji. Bolje preskočite kafu i popijte šolju čaja.

Namažite mleko za telo

Potrudite se da vaša koža bude nežna, ne i suva. Koristite piling za telo ili mleko za telo i tako ćete ukloniti bakterije.

164 Osam saveta da brazilska depilacija bude manje bolna

Investirajte u negu kože

Kreme za telo su nešto u šta treba investirati. Zato uštedite ili nabavite kvalitetniju kremu koja će otvoriti pore, pa će depilacija biti brža i manje bolna.

Posetite kozmetičarku odmah po završetka PMS-a

Vaš prag bola mnogo je manji odmah nakon završetka ciklusa. Tako da na vreme isplanirajte depilaciju.

Uzmite aspirin

Četrdesetpet minuta pre depilacije popijte aspirin. Sigurno da će delovati i umanjiti bol.

Potopite se u toplu kupku  

Ukoliko imate vremena pre depilacije, potopite se u tolu kupku i ostanite 20 minuta. To otvara pore i omekšava kožu.

Obucite široku odeću

Kada krećete na ovaj tretman obucite široku odeću, a trenerice svakako dolaze u obzir. Obavezan je pamučni donji veš, da ne bi došlo do iritacije i da se ne bi pojavila alergijska reakcija.

Prestanite sa brijanjem

Najmanje tri nedelje pred depilaciju, ne brijajte tu regiju. To je ono što je potrebno kako bi dlake dovoljno porasle.

Izvor fotografija: akciomat.rs


Violeta Stojanović

Comments