Svako se na svoj način nosi sa preplavljujućim i teškim osećanjima i svako menja ponašanje dok procesuira osećanje tuge. Neko maskira tugu drugim osećanjima ili pokušava da ne dozvoli da se primeti kako se oseća, neko se povlači u sebe. Horoskop prepoznaje specifična ponašanja i reakcije na tugu kod svakog znaka horoskopa.

Kako svaki znak horoskopa ispoljava osećanje tuge

Ovan

Znaćete da je osoba rođena u znaku Ovna tužna, kad primetite da se ne uznemirava zbog stvari koje bi je inače naljutile. Kao veoma reaktivan i impulsivan znak, Ovan se često ljuti, ali kada ga obuzme osećanje tuge, njegove reakcije su primetno ublažene, gubi intenzitet i uopšte ima manje energije nego inače.

Bik

Kada su tužni, Bikovi nastoje da se izoluju, osećaju se kao žrtve i pokušavaju da se uteše preteranim jelom i spavanjem. To im omogućava da utvrde svoju zonu komfora i svojim slabostima opravdaju negativnu popustljivost.

Blizanci

Osećanje tuge se kod Blizanaca prepoznaje po tome što postanu veoma tihi i mirni. I dok spolja deluju kao isključeni, njihov um je uključen u preterano razmišljanje. Postaju mrzovoljni i pokušavaju da prevaziđu svoju osetljvost tražeći distrakcije, jer apsolutno mrze da budu tužni i bespomoćni.

Rak

Rakovi plaču – izoluju se i prepuštaju dramatičnim osećanjima, koja se kod njih ispoljavaju na somatskom nivou. Osećanje tuge im može uzrokovati bolove u stomaku i glavobolju. Izjavljuju kako se raspadaju i kako se nikada gore nisu osećali, ali se zapravo lakše nose sa tugom nego drugi znaci, jer vrlo brzo potonu na dno i brže od ostalih i isplivaju na površinu.

Lav

Lavove osećanje tuge čini veoma ranjivim. Oni su u stanju da se zaglave u svom unutrašnjem mraku gomilajući unutrašnji teret do tačke nervnog sloma. Obuzeti sobom, lako mogu povrediti druge, jer obuzeti svojim osećanjima nisu u stanju da vode računa o osećanjima drugih. Oni koji su im bliski i poznaju ih, znaju kako da im priđu i da im olakšaju, a i takve faze kod Lavova brzo prolaze.

Devica

Device pokušavaju da kontrolišu svoja osećanja i ne dozvole da im konci ispadnu iz ruku. Zato će se pretvarati da je sve u redu, i nastojaće da se preokupiraju radom, a mogu razviti i kompulsivna ponašanja, kako bi pojačale osećaj kontrole. Izbegavaće druge, da ne bi morale da objašnjavaju šta im se dešava.

389A6617 Evo kako svaki znak horoskopa ispoljava osećanje tuge

Haljina: Lindex, Cipele: privatno vlasništvo

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci koji zadržavaju dostojanstvo nakon raskida

Vaga

Osećanje tuge preplavljuje Vage i dovodi do beznađa i osećaja da su odbačene i da ih niko ne razume. Pokušavajući da zadrže svoja osećanja za sebe, Vage će se pretvarati da je sve u redu, što će samo još podiže njihove zidove. One ostaju smirene, jer je to njihova taktika preživljavanja – ne dozvoljavaju sebi da se slome, da ih drugi ne bi sažaljevali. Patiće u sebi i to će potrajati.

Škorpija

U nastojanju da se zaštite i ne pokažu osećanje tuge i ranjivost, Škorpije postaju neprijateljski raspoložene, sklone napadima besa i ljutitom ponašanju. Njihova intenzivna osećanja izazivaju ekstremna ponašanja i mogu postati paranoićne, uverene da su svi protiv njih, što samo pojačava njihovo mračno raspoloženje.

Strelac

Kada su tužni, Strelci postaju letargični – emocionalni zamor izaziva fizički i skloni su zloupotrebi alkohola i supstanci, kako bi se osećali živim. Skloni su ekstremnim ponašanjima – kao da se njihova duša umrtvila i potrebni su elektrošokovi da bi oživela. Po svaku cenu nastoje da izazovu osećanje radosti, prepuštajući se negativnim obrascima suočavanja.

Jarac

Osećanje tuge uvodi Jarčeve u začaran krug preteranog razmišljanja i truda da funkcionišu kao i obično. Oni gube motivacuju, ali nastavljaju da guraju i često se time iscrpljuju, emocionalno i fizički. Postaju napeti, ništa im ne prija i žive „na mišiće“ u svim životnim oblastima, dok ne počnu da se osećaju bolje, ili dok se ne razbole i budu primorani da se zaustave.

Vodolija

Vodolije se osećaju nelagodno, uznemireno i izdvojeno od svih, kada su tužne. I pokušavaju to da sakriju i da po svaku cenu zadrže svoja osećanja za sebe, zato izbegavaju društvo i usamljuju se, a kada su primorani da budu u društvu, vrlo vešto glume dobro raspoloženje. Teško ćete primetiti da nešto nije u redu, ako im niste vrlo bliski, do Vodolija ne možete dopreti osim ako vam potpuno veruju i daju vam pristup.

Ribe

Osećanje tuge se kod Riba pretvara u anksioznost. One se povlače i prepuštaju svojim intenzivnim osećanjima i uznemirujućim mislima. Sve što ih je ikada povredilo, pa čak i nevažne sitnice, dolaze im u misli – to je njihov način da kanališu osećanja, jer kada im se sve skupi (a skupi se vrlo brzo), plakanje i tugovanje pomaže da se pročiste i smire.

Pročitajte i ovo: Kako da postignete veće blagostanje – prema svom horoskopskom znaku

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Brankica Milošević

Comments