Svako ko počne da se preispituje, zagazi u filozofiju. A kad počnete da filozofirate, neminovno se pojavljuje pitanje smisla života, ljubavi, sreće – pitanje istine. Pa, evo nekih životnih istina, koje vas mogu usmeriti ka oslobađanju od predrasuda i sputanosti koju osećate i pomoći da razvijete svoju životnu filozofiju. 

Život je kratak. Ako nešto želite da uradite, ne čekajte ni minut, uradite to. Rizikujte i radite ono što vas ispunjava i usrećuje. Ne tražite odobravanje, ohrabrenje, podršku – pronađite ih u svom srcu i počnite da ispunjavate svoje snove, odmah. 

Ako čekate pravo vreme, možda ga nećete dočekati. Pogledajte u kakvom svetu živimo. Da li je juče iko mogao da predvidi ono što nas je danas zadesilo? Znate li šta ćete raditi i gde ćete biti za par meseci? Ne znate i ne možete ništa da planirate, zbog pandemije. Ko zna šta je sledeće. I hoće li biti sledećeg.  

Vreme je iluzija. Ono postoji jedino u našem sećanju. Buduće vreme još ne postoji. Ono što postoji, to je sadašnjost, trenutak u kome se nalazimo i kako se u njemu osećamo. Zato je pravi trenutak – za bilo šta – upravo sada. 

Novac je, iz perspekitve smisla života, bezvredan. Vidite, ako sutra neka apokalipsa zadesi planetu, nećete se spasti, ni da imate rudnik zlata. Mogao bi da vam posluži eventualno, da se sakrijete u njemu, za neko vreme. Oslobodite se zavisnosti od novca. Može se živeti udobno i srećno, može se i putovati po svetu, sa minimalnom količinom para. Novac koji potrošite, možete ponovo zaraditi, ako svet nastavi da funkcioniše. Zato, oslobodite protok novca – neka dolazi i odlazi.

Comments