Tokom vrelih letnjih dana svi tragamo za najadekvatnijim načinima da se rashladimo. Jedan od najboljih među njima svakako se odnosi na konzumiranje osvežavajućih napitaka, pomoću kojih ćete najbolje pobediti toplotu. Bilo da je reč o napicima koji u sebi sadrže alkohol ili ne, oni su savršeni način da se rashladite dok ste na bazenu, plaži ili u kafiću. Pogledajte kojih smo sedam osvežavajućih napitaka izdvojili za ovo leto.

Limunada

Oštrog i kiselog ukusa, limunada je neizostavni napitak ovog leta. Ako želite da napravite još zanimljiviju varijantu ovog klasičnog pića, koristite kiselu umesto obične vode.

7 osvezavajucih napitaka za leto limunada Osveženje u čaši: Sedam napitaka za leto

Čai mango limunada

Čai je jednostavni slatki sirup koji, pomešan sa sokom od manga i limuna, daje kiseo, ali osvežavajući letnji napitak. U ovaj napitak možete dodati i beli rum ili votku, uz neizostavnu krišku limuna neophodnu za dekoraciju čaše.

7 osvezavajucih napitaka za leto cai mango limunada Osveženje u čaši: Sedam napitaka za leto

Čaj od breskve

Jednostavan sirup ovom ledenom čaju daje potrebnu dozu slatkoće i savršeno se uklapa sa njim, jer šećer ne ostaje na dnu posude. Nekoliko listića svežeg đumbira daće ovom napitku još jaču voćnu notu.

7 osvezavajucih napitaka za leto caj od breskve Osveženje u čaši: Sedam napitaka za leto

Sok od đumbira

Sok od đumbira je odličan napitak da se rashladite i sprečite preznojavanje tokom vrelih letnjih dana.

7 osvezavajucih napitaka za leto sok od djumbira Osveženje u čaši: Sedam napitaka za leto

Fiz sa ravenom i nanom

Gledajte na svet kroz čašu punu ružičastog napitka, dok pijete ovaj ukusan koktel sa džinom. Sigurni smo da će vam postati omiljeni koktel ovog leta, jer sirup od ravene možete koristiti za više od jedne čaše.

7 osvezavajucih napitaka za leto fiz sa ravenom i nanom Osveženje u čaši: Sedam napitaka za leto

Fiz od narandže

Ovaj penušavi koktel je naročito ukusan kada se servira sa jagodom ili malinom. Iako se one najčešće koriste kao dodatak, u ovaj koktel možete staviti bilo koje bobičasto voće.

7 osvezavajucih napitaka za leto fiz od narandze Osveženje u čaši: Sedam napitaka za leto

Opuštajući džin

Osvežavajući, ali ne previše sladak, ovaj miks ličija i krastavca čini neverovatno slastan napitak za toplo letnje veče.

7 osvezavajucih napitaka za leto opustajuci dzin Osveženje u čaši: Sedam napitaka za leto

Izvor fotografija: canadianliving.com

Jasna Đorđević

Comments