Lepe trepavice su san mnogih devojaka, naročito ukoliko i vi volite da, kada se šminkate, naročito istaknete oči. Ipak, osim nekoliko makeup trikova kojima ćete postići savršeno istaknut pogled, bitno je da i svojim trepavicama (da, da) pružite negu kao što to činite sa svojom kosom. Dakle, evo 15 trikova koji će vam već danas pružiti sve što ste od svojih trepavica ikada želele!

1. Desetak minuta pre nego što počnete da se šminkate, četkicom stare maskare nanesite na trepavice maslinovo ili kokosovo ulje koje će zaštititi vaše trepavice od šminke i učiniti ih jačim.

2. Uvrstite u svoju ishranu što više vitamina E koji će ojačati vaše trepavice i podstaći njihov rast, baš kao što je slučaj i sa vašom kosom.

3. Trepavice će se prirodno “obnoviti” ukoliko ih makar jednom ili dva puta nedeljno ostavite da “dišu” bez imalo maskare ili šminke generalno. Koliko god koristile kvalitetne proizvode, ipak je sve to hemija.

4. Kada je reč o šminkanju, nakon što četkicu maskare izvučete iz bočice, delimično je obrišite o papirnu maramicu. Tako ćete skinuti višak maskare koji može napraviti grudvice na vašim trepavicama ili ih slepiti. Svakako, pokvariti.

5. Neka maskara pre nanošenja odstoji u čaši tople vode kako bi “omekšala” i lakše se nanosila. I ovako ćete sprečiti pojavu grudvica na vašim trepavicama.

trepavice 1 Otkrivamo: 15 tajnih trikova za lepe trepavice
Comments