Ako spadate u onu većinu devojaka koja obožava da se šminka, verovatno ste do sada već pronašle sve odgovarajuće proizvode i marke, kao i načine šminkanja koji najviše odgovaraju vašem stilu i obliku lica.

Međutim, da li vam se dešava da se tako savršeno našminkate, ali dok stignete tamo gde treba ili dok se sam događaj završi, vaša šminka prosto nestane? Ajlajner i maskara vam se razmažu, karmin kao da ste pojele, a puder kao da nikada niste ni stavile. Očigledno je da nešto ipak zaboravljate, a to su trikovi pomoću kojih će vaš make-up trajati znatno duže.

make up1 Otkrivamo: Načini da ti šminka TRAJE duže

Fen

Verovale ili ne, fen možete koristiti i kako biste fiksirale šminku. Ovaj uređaj će vam, podrazumeva se, uspešno osušiti kosu i srediti frizuru, ali njime možete i da osušite trepavice nakon nanošenja maskare kako se ne bi razmazala. Takođe, ako nanosite tečni puder, kremaste senke za oči ili sjajeve za usne koji bi trebalo da se osuše da bi postali mat, ubrzajte proces sušenja i upijanja upravo pomoću fena. Naravno, fen ćete podesiti na najnižu temperaturu i jačinu, držaćete ga na odgovarajućoj udaljenosti od lica i nikako ga nećete koristiti ako vam je koža već po prirodi suva.

Comments