Značenje postupka tuširanja zvuči prilično jasno, zar ne? Pustite toplu vodu, zakoračite u kadu, nakvasite svoje telo, nasapunjate ga, istrljate, isperete i obrišete se peškirom. Ali ispostavilo se da svi većina nas pravi greške prilikom tuširanja koje kasnije utiču negativno na našu kožu i isušuju je.

Nakon učestalih grešaka koje se pominju i ponavljaju širom sveta, kozmetičari i doktori dermatologije su nam otkrili nekoliko važnih grešaka koje najčešće činimo a jako štete izgledu i kvalitetu naše kože.

Predugo tuširanje vrućom vodom

Dugo tuširanje predivna je stvar kada nakon teškog dana dođeš kući a i posvetiš se samo sebi. Naročito ako je napolju “debeli minus” pa ti tuš služi poput toplog ogrtača koji će te neopisivo zagejati. Ipak, to baš i nije toliko bajkovito. Tuširajući se vrućom vodom uklanjaš prirodna ulja s kože i ubrzava se tvoja cirkulacija pa koža može postati crvena i iziritirana, a u nekim slučajevima može se pojaviti i osip, kao i svrab. Takođe, važno je istaknuti da stručnjaci ne preporučuju tuširanje duže od 10 minuta.

Tuš Otkrivamo: Zašto ti je koža NAKON tuširanja suva
Comments